Σκληρή απάντηση Μαξίμου σε δηλώσεις Μητσοτάκη για τη Novartis

Σκληρή απάντηση Μαξίμου σε δηλώσεις Μητσοτάκη για τη Novartis

Σκληρή ήταν η απάντηση από το Μαξίμου μετά τις δηλώσεις Μητσοτάκη για το σκάνδαλο της Novartis.

Το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού κάνει λόγο για προσπάθεια “εκφοβισμού” των μαρτύρων και εν γένει της Ελληνικής Δικαιοσύνης ενώ κατηγορεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για “εμφυλιοπολεμικού χαρακτήρα” επίθεση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Μαξίμου:

Ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί με την ανακοίνωσή του για το σκάνδαλο της Novartis να εκφοβίσει τους μάρτυρες, τους εισαγγελείς, τους δικαστικούς, και εν τέλει την ελληνική Δικαιοσύνη. Την οποία συνδέει με σκευωρίες και μεθόδους παρακράτους.

Αντιπαρερχόμαστε την εμφυλιοπολεμικού χαρακτήρα επίθεσή του στην κυβέρνηση. Δεν φταίει αυτός, τόσος είναι…

Απλώς θα πρέπει να έχει υπόψη του ότι η εποχή του Γκοτζαμάνη έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Η Δικαιοσύνη, όπως και η Δημοκρατία, ούτε εκβιάζεται, ούτε χειραγωγείται, ούτε πρόκειται να εγκαταλείψει την αναζήτηση της αλήθειας, από τον φόβο των αντιποίνων που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προαναγγέλλει.

Η αρχή ότι όλοι είναι αθώοι, μέχρις αποδείξεως του εναντίου ισχύει πάντα στην Ελλάδα. Αν κάποιοι επιμένουν να συμπεριφέρονται ως κλέφτες που φωνάζουν για να φοβηθεί ο νοικοκύρης, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να κάνουν τη θέση τους ακόμα πιο βαριά από τις βαλίτσες της Novartis.