Σκηνικό “κυβερνητικής αναμέτρησης με το παλιό” ετοιμάζει ο Τσίπρας για Novartis.

Σκηνικό “κυβερνητικής αναμέτρησης με το παλιό” ετοιμάζει ο Τσίπρας για Novartis.

Στην ατραπό του “ή εμείς ή αυτοί” φαίνεται έτοιμος να επανέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ υπό την καθοδήγηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, που σύμφωνα με πληροφορίες, στη σημερινή ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, πρόκειται να δώσει διαστάσεις “κυβερνητικής αναμέτρησης με το παλιό σύστημα”, στην υπόθεση Novartis.

Ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει την πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνήσει ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων στην υπόθεση, με επιχείρημα την ανάγκη διαλεύκανσης ενός σκανδάλου που ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα, αγγίζει πολλές χώρες και προφανώς έχει ενόχους που πρέπει να βρεθούν και να τιμωρηθούν.

Παράλληλα, αναμένεται να καταγγείλει την αντιπολίτευση για διάθεση συγκάλυψης του σκανδάλου και των ενόχων, αποδίδοντας σε τέτοιες σκοπιμότητες τις καταγγελίες για σκευωρία και κυβερνητικές μεθοδεύσεις σε συντονισμό με τους μάρτυρες και με τις εισαγγελικές αρχές.

Την πρόταση για προανακριτική, αναμένεται να συνυπογράφουν στο σύνολό τους οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ -και όχι μόνο οι 30 απαραίτητοι βουλευτές- σε μια προσπάθεια να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις “διάστασης” των δύο κυβερνητικών εταίρων, που είχαν δημιουργηθεί με αφορμή το θέμα των Σκοπίων.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να κάνει αναφορά και στη συνεχιζόμενη προσπάθεια της κυβέρνησης για επίλυση της διαφοράς με τα Σκόπια, αλλά να κάνει και εκτεταμένες αναφορές στην οικονομία με επίκεντρο την πρόσφατη έξοδο στις αγορές.