Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά στη Σιθωνία μετά από ολονύκτια μάχη με τις φλόγες – Η εικόνα της φωτιάς από ψηλά

Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά στη Σιθωνία μετά από ολονύκτια μάχη με τις φλόγες – Η εικόνα της φωτιάς από ψηλά

Η πτώση των ανέμων και η υγρασία που έπεσε το βράδυ βοήθησαν τους πυροσβέστες να θέσουν σε ύφεση τη μεγάλη πυρκαγιά που έκαιγε στη Σιθωνία από χθες τα ξημερώματα.

Ολονύκτια μάχη με τη φωτιά έδωσαν στα πύρινα μέτωπα της Σιθωνίας, 300 περίπου πυροσβέστες για να καταφέρουν να δημιουργήσουν ζώνες και να περιορίσουν την εξέλιξή της.

 

 

Όλο το βράδυ, καθώς είχαν κοπάσει και οι ισχυροί άνεμοι, σκαπτικά μηχανήματα και πυροσβεστικά οχήματα δούλεψαν μεθοδικά για να ελέγξουν την φωτιά.

Το πρωί στις 08.00 δύο καναντέρ έφτασαν πάνω από τη Σάρτη και άρχισαν ρίψεις νερού. Λίγο αργότερα στις 08.20 έφτασαν και δύο ελικόπτερα για να συμβάλλουν και αυτά στην πλήρη κατάσβεση της φωτιάς.

“Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια όλη τη νύχτα. Κινδύνεψε το κάμπινγκ στο Πλατανίτσι, αλλά ευτυχώς καταφέραμε να σταματήσουμε τη φωτιά και να μην φτάσει μέχρι τη θάλασσα. Ελπίζουμε ότι τώρα που ξεκίνησαν ρίψεις και τα εναέρια μέσα η φωτιά πολύ σύντομα θα είναι υπό έλεγχο” δήλωσε στο halkidikinews.gr o διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής, Δημήτρης Καρασαββίδης.

 

 

Γλύτωσε το κάμπιγκ στο Πλατανίτσι

Τελικά το πανέμορφο κάμπιγκ στο Πλατανίτσι γλίτωσε από τις φλόγες. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις το βράδυ κατάφεραν να αποτρέψουν τη φωτιά.

 

 

Έτσι “είδε” τη φωτιά το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Στο βίντεο παρουσιάζεται η εξέλιξη της δασικής πυρκαγιάς στις 25 Οκτωβρίου 2018 κοντά στη Σάρτη Σιθωνίας, όπως αυτή προβλέφθηκε από το προγνωστικό σύστημα WRF-SFIRE του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ). Το προγνωστικό μοντέλο βρίσκεται ακόμη σε στάδιο βαθμονόμησης σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

HALKIDIKINEWS.GR