Σε τοπικο lockdown Θεσσαλονίκη και Σέρρες από τις 6 το πρωί της Τρίτης

Σε τοπικο lockdown Θεσσαλονίκη και Σέρρες από τις 6 το πρωί της Τρίτης

Με sms και μόνο για λόγους υγείας θα γίνονται από αύριο  οι μετακινήσει στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες, μετά τις εννέα το βράδυ. Οι δύο περιοχές μπαίνουν στη «γκρι «ζώνη, ξεχωριστά από τις ζώνες επιτήρησης και συναγερμού.

Το τοπικό lockdown από αύριο, Τρίτη, στις 6 το πρωί στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών ανακοίνωσε και επίσημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, με τις δύο περιοχές να εντάσσονται έτσι σε ένα νέο, τρίτο επίπεδο, αυτό του γκρι στον χάρτη υγειονομικής ασφαλείας.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας η μόνη διαφορά με το προηγούμενο lockdown θα είναι τα σχολεία, τα οποία θα παραμείνουν ανοιχτά σε όλες τις βαθμίδες με την απόλυτη τήρηση των μέτρων.

«Παρόλο που στην Ευρώπη είμαστε στις χώρες με την καλύτερη επιδημιολογική εικόνα» είπε ο κ. Πέτσας, «η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη και σε ορισμένους όμορους νομούς είναι εξαιρετικά σοβαρή για τη δημόσια υγεία».

Στο πλαίσιο αυτό, επανέρχεται η ανάγκη αποστολής sms για τις μετακινήσεις, ενώ από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί θα επιτρέπονται μετακινήσεις μόνο για λόγους εργασίας και υγείας.

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε πως διακόπτονται οι εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

«Η εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση στη Θεσσαλονίκη και τους όμορους δήμους επιβάλλει την ανάληψη πρόσθετης δράσης», τόνισε ο κ. Πέτσας.