Σε πλειστηριασμό το κεντρικό εργοστάσιο ελληνικής βιομηχανίας

Σε πλειστηριασμό το κεντρικό εργοστάσιο ελληνικής βιομηχανίας

Από αύριο οι πλειστηριασμοί περνάνε στην ηλεκτρονική εποχή. Θα διενεργούνται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, ενώ από την Πρωτομαγιά θα ξεκινήσουν και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για τους οφειλέτες προς το Δημόσιο.

Η μετάπτωση στο καθεστώς των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών γίνεται με πιο γρήγορους ρυθμούς και ήδη έχουν αναρτηθεί 1.726 πλειστηριασμοί με επισπεύδουσες κυρίως τράπεζες από 825 που ήταν στις 5 Φεβρουαρίου.

Από αύριο και μέχρι το τέλος του μήνα έχουν προγραμματιστεί 329 πλειστηριασμοί φυσικών προσώπων και εταιρειών με ακίνητα όλων τα κατηγοριών, από αγροτεμάχια, βιομηχανικά κτίσματα, γραφεία και κατοικίες μέχρι εργοστάσια.

Σε πλειστηριασμό βγαίνει αύριο Τετάρτη και το κεντρικό εργοστάσιο της «Πετζετάκις». Με 14 προσημειώσεις να το βαραίνουν, εκποιείται η από καιρό πτωχευμένη αλλά κάποτε σημαντική ελληνική βιομηχανία.

Στο ηλεκτρονικό σφυρί θα βρεθούν οι κτιριακές εγκαταστάσεις του εργοστασίου συνολικής επιφάνειας 49.673,34 τμ, το οικόπεδο, ο βιομηχανισμός εξοπλισμός. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 12 εκατ. ευρώ.

Newsbeast.gr