Σε μετωπική σύγκρουση Καλαφάτης – Μπουτάρης για τον “Κλεισθένη” στο Δημοτικό Συμβούλιο

Σε μετωπική σύγκρουση Καλαφάτης – Μπουτάρης για τον “Κλεισθένη” στο Δημοτικό Συμβούλιο

Την απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου από το Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη κατήγγειλε στη σημερινή συνεδρίαση ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και βουλευτής Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή την εμφάνιση του Δημάρχου στην ΚΕΔΕ, όπου κατέθεσε τις απόψεις του… υπέρ του νομοσχεδίου “Κλεισθένης” για την Αυτοδιοίκηση που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αγνοώντας τα σχετικά ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η ένταση έφτασε μάλιστα στο βαθμό του αιτήματος …διακοπής της συνεδρίασης από την πλευρά της αντιπολίτευσης, που κατέληξε σε αποχώρηση της παράταξης των “Εντάξει” με το Σταύρο Καλαφάτη να δηλώνει: «Σήμερα η διοίκηση Μπουτάρη ξεπέρασε τον εαυτό της. Προσπάθησε να κάνει το άσπρο – μαύρο. Ενώ όλη η Θεσσαλονίκη είχε δει, από την απευθείας μετάδοση της Δημοτικής Τηλεόρασης κι είχε πληροφορηθεί, από τα ΜΜΕ, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης είχε δώσει ίσες ψήφους (17 υπέρ), σε δύο διαφορετικά ψηφίσματα για το θέμα του Κλεισθένη 1, προσπάθησαν να μας βγάλουν όλους τρελούς και να μας πείσουν πως το ένα ψήφισμα είχε συγκεντρώσει… 19 ψήφους! Οι ενέργειες αυτές είναι χαρακτηριστικές της αλαζονείας που διακατέχει τον Δήμαρχο και όλη τη διοίκησή του, οι οποίοι φέρονται λες κι ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι τσιφλίκι τους».

Νωρίτερα εκτυλίχθηκαν έντονοι διάλογοι μεταξύ Καλαφάτη – Μπουτάρη, με το δήμαρχο να καταγγέλλει τον Σταύρο Καλαφάτη ότι “παρεμποδίζει την ομιλία του” και πως “δεν θέλει να ακούγονται όσα δεν τον συμφέρουν” και να τον αποκαλεί “αγενέστατο”.

“Εσύ με έχεις καθυβρίσει κατ επανάληψη. Εγώ είμαι ο αγενέστατος; Δεν θα μας βγάλεις όλους τρελούς”, του είπε ο Σταύρος Καλαφάτης.

“Ντροπή σου να με διακόπτεις όταν μιλάω” ήταν η αντίδραση του Γιάννη Μπουτάρη, για να πάρει την απάντηση: “Μισή δική μου μισή δική σου.”

Ο Σταύρος Καλαφάτης, αποχώρησε, αφού πρώτα ζήτησε επίμονα τα πρακτικά και το οπτικοακουστικό υλικό της προηγούμενης συνεδρίασης, που αποδεικνύουν ότι  για το Πρόγραμμα «Κλεισθένης 1» (που αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Απλή Αναλογική), ψηφιστηκαν με ακριβώς ίδιες ψήφους (17) δύο διαφορετικά ψηφίσματα για το θέμα, τα οποία εξουσιοδοτήθηκε ο δήμαρχος να παρουσιάσει στην ΚΕΔΕ, αντί να εμφανιστεί εκεί με δικές του προσωπικές απόψεις όπως έπραξε.

“Εγώ κατάλαβα ότι καταψηφίστηκαν τα ψηφίσματα”, ήταν η απάντηση του Γιάννη Μπουτάρη. “Κι άλλοι δήμαρχοι ήταν εκεί, χωρίς αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων.”