Σε λευκό “μανδύα” η Φλώρινα! Προβλήματα από τα χιόνια σε όλη τη δυτ.Μακεδονία.

Σε λευκό “μανδύα” η Φλώρινα! Προβλήματα από τα χιόνια σε όλη τη δυτ.Μακεδονία.

“Κολλημένος” στους -2 βαθμούς Κελσίου ήταν ο υδράργυρος ακόμα και μετά τις 12:00 το μεσημέρι στη Φλώρινα, όπου ο χιονιάς έκανε …κατάληψη σε όλη την έκταση του νομού. Από την αστυνομική διεύθυνση, ανακοινώθηκε ότι η κυκλοφορία των αυτοκινήτων γινόταν το πρωί μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο που είχε καλυφθεί από χιόνια και πάγο, ενώ μόνο προς το μεσημέρι ομαλοποιήθηκε η κατάσταση σε τμήματα του εθνικού δικτύου.

 

Οι χιονοπτώσεις δημιούργησαν προβλήματα και στους άλλους νομούς της Δυτικής Μακεδονίας. Η Τροχαία ανακοίνωσε ανά νομό, τα σημεία στα οποία χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή και οι οδηγοί πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στο Νομό Γρεβενών:

από το 25ο έως το 45ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Γρεβενών – Χ/Κ Βασιλίτσας,
από το 25ο έως το 50ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Γρεβενών – Σαμαρίνας και
από το 20ο έως το 45ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Γρεβενών – Περιβολίου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, καθώς και στο Εθνικό και λοιπό Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

Στο νομό Καστοριάς:

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικών ελαστικών από το 22ο έως το 28ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου).

Το πρωί η κυκλοφορία των οχημάτων διεκόπη στο 96,5 ο χλμ. της Εθνικής Οδού Κοζάνης – Ιωαννίνων (Επταχώρι), λόγω κατολίσθησης βράχων.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο λοιπό Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

Στο νομό Κοζάνης:

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικών ελαστικών από το 26ο έως το 36ο χλμ. της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κοζάνης – Βέροιας. Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, καθώς και στο λοιπό Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.