Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο νομός Έβρου – Υπερχείλισε ο ποταμός(ΒΙΝΤΕΟ)

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο νομός Έβρου – Υπερχείλισε ο ποταμός(ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Χρήστος Μέτιος κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νομό Εβρου εξαιτίας της υπερχείλισης του ποταμού.

Ήδη τέσσερις δήμοι έχουν πληγεί από πλημμύρες, με αποτέλεσμα στα Λάβαρα, στο Πύθιο και στο Διδυμότειχο να υπάρχει έντονη κινητοποίηση προκειμένου να αποφευχθούν τα προβλήματα όσο είναι ακόμα νωρίς.

Κύριο ζητούμενο των αρχών είναι πάνω από όλα να προστατευθούν ανθρώπινες ζωές και στη συνέχεια το γεωργικό κεφάλαιο της περιοχής, η οποία βιοπορίζεται σε σημαντικό βαθμό από τον πρωτογενή τομέα.

Ο Έβρος ποταμός «φούσκωσε» επικίνδυνα τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων και της υπερχείλισης των φραγμάτων του Άρδα ποταμού στη Βουλγαρία, με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο όγκος των υδάτων πάνω από το όριο της επικινδυνότητας.

Για την τεχνητή εκτόνωση του φαινομένου έχουν ήδη ανοίξει θυροφράγματα στην περιοχή του Πυθίου και της Κορνοφωλιάς, όπου πλημμύρισαν αντίστοιχα 7.500 και 3.000 στρέμματα.

Gepostet von Xaris Theoxaridis am Donnerstag, 29. März 2018

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας ΑΜΘ παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και η νύχτα αναμένεται να είναι πολύ δύσκολη, αλλά η απόφαση για κήρυξη του νομού σε ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ μπορεί να κινητοποιήσει και υπηρεσίες που μέχρι τώρα δεν είχαν χρησιμοποιηθεί.

eleftherostypos