Σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Εγκρίθηκε από το μονομελές πρωτοδικείο, μετά από αναμονή τριών μηνών, η αίτηση του δημοσίου και της τραπέζης Πειραιώς για την υπαγωγή των ναυπηγείων Σκαραμαγκά (ΕΝΑΕ) σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης.

Εφόσον δεν υπάρξει κάποια ανατροπή από νομικές ενέργειες της βασικής μετόχου των ΕΝΑΕ, Privinvest, κάτι που δεν είναι διόλου βέβαιο, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να εκπλειστηριάσει μέσω διεθνούς διαγωνισμού αρχικά περιουσιακά στοιχεία του εμπορικού τμήματος των ναυπηγείων και κατόπιν το στρατιωτικό.

Το δημόσιο μαζί με την Πειραιώς, με επισπεύδονται τον υφυπουργό οικονομίας και ανάπτυξης, Στέριο Πιτσιόρλα, ως βασικοί πιστωτές είχαν υποβάλει την σχετική αίτηση για ένταξη της εταιρείας σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης του νόμου 4307/2014 στο Μονομελές Πρωτοδικείου Αθηνών, με στόχο την απεμπλοκή των ναυπηγείων από το αδιέξοδο στη λειτουργία του λόγο των χρόνιων προβλημάτων με τον βασικό τους μέτοχο αλλά και το ζήτημα των κρατικών επιδοτήσεων. Η αίτηση συζητήθηκε στις 17 Νοεμβρίου και ο φάκελος έκλεισε στις 22 Νοεμβρίου.