Σε εξέλιξη ως αυτή την ώρα (5:00 πμ) η διαδικασία στη Βουλή για τη Novartis

Σε εξέλιξη ως αυτή την ώρα (5:00 πμ) η διαδικασία στη Βουλή για τη Novartis

Οι 10 κάλπες έφεραν… μαραθώνιο και στη μυστική ψηφοφορία για τη σύσταση Προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της Novartis, μετά με την πρόταση της πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Αυτή την ώρα (05:00 πμ) βρίσκεται σε εξέλιξη η καταμέτρηση των ψήφων.

Οι κάλπες δεν έφεραν αριθμούς που αντιστοιχούσαν στα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στη δικογραφία (εξαιρουμένου του υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή που ενώ αναφέρεται, δεν συμπεριελήφθη στην πρόταση): η κάλπη με το Νο 1 ήταν για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, η Νο 2 κάλπη για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, η Νο 3 για τον Άδωνι Γεωργιάδη, η Νο 4 για τον Γιώργο Κουτρουμάνη, η κάλπη με το Νο 5 για τον Ανδρέα Λοβέρδο, η Νο 6 κάλπη για τον Ανδρέα Λυκουρέντζο, η κάλπη Νο 7 για τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο, η Νο 8 κάλπη για τον Μάριο Σαλμά, η κάλπη Νο 9 για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και η κάλπη με το Νο 10 για τον Γιάννη Στουρνάρα.

Τα αναφερόμενα στην κυβερνητική πρόταση πρόσωπα, δεν ψηφίζουν στις κάλπες, που τα αφορούν. Η ΝΔ λέει «Ναι στην προανακριτική», οι βουλευτές της ωστόσο δεν μετέχουν στην ψηφοφορία και δεν προσέρχονται στις κάλπες.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των κομμάτων σχετικά με την τοποθέτησή τους στην ψηφοφορία:

– Ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει υπέρ για όλα τα πρόσωπα

– Οι ΑΝΕΛ ψηφίζουν υπέρ για όλα τα πρόσωπα, ενώ ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει για παραπομπή τον Μάριο Σαλμά, αλλά ανέφερε ότι οι βουλευτές του θα ψηφίσουν κατά συνείδηση.

– Η ΔΗΣΥ ρίχνει σε όλες τις κάλπες ψηφοδέλτιο που αναγράφει “Ναι στην σύσταση Επιτροπής για Προκαταρκτική Εξέταση (με πλήρεις αρμοδιότητες σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής)”, το οποίο καταμετράται ως άκυρο.

– Η ΧΑ ψηφίζει υπέρ για όλα τα πρόσωπα

– Το ΚΚΕ ψηφίζει υπέρ για όλα τα πρόσωπα

– Η Ένωση Κεντρώων ψηφίζει «παρών».

– Το Ποτάμι ρίχνει σε όλες τις κάλπες ψηφοδέλτιο στο οποίο αναγράφεται “Ναι στην σύσταση Επιτροπής για Προκαταρκτική Εξέταση (με πλήρεις αρμοδιότητες σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής)” το οποίο καταμετράται ως άκυρο.