Σε απόγνωση η εστίαση, νέος γύρος συζητήσεων με το ΥΠΟΙΚ

Σε απόγνωση η εστίαση, νέος γύρος συζητήσεων με το ΥΠΟΙΚ

Σε απόγνωση βρίσκεται ο κλάδος εστίασης μετά και το τελευταίο “χτύπημα” του καθολικού lockdown που επέβαλε η κυβέρνηση. Χθες Παρασκευή μετά από απαίτηση 50 φορέων του κλάδου, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους τους προκειμένου να διερευνηθούν τρόποι για μια αποτελεσματική επανεκκίνηση με τις λιγότερες δυνατές “απώλειες” όταν οι συνθήκες της πανδημίας το επιτρέψουν.

Σε σχετική ανακοίνωσή τους οι 50 φορείς αναφέρουν:

“Σε συνέχεια της πρόσφατης επιστολής των 50 σωματείων εστίαση πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη, με πρωτοβουλία του γραφείου πρωθυπουργού.

Το μεσημέρι της παρασκευής 6/10/2020, με συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών κ.Χρήστου Σταϊκούρα, του γ.γ. δημοσιονομικής πολιτικής κ.Θάνου Πετραλιά, της γ.γ Εργασίας κ.Άννας Στρατινάκη και αντιπροσωπειας του #estiasigreece απο ολες τις γεωγραφικες περιφερειες της χωρας.

Κοινή παραδοχή όλων των συμμετεχόντων ήταν ότι η εστίαση υποφέρει και ότι χρειάζεται ευέλικτη και ειδικά σχεδιασμένη προσέγγιση. Υπήρξαν στοιχειοθετημένες προτάσεις για την αντιμετώπιση των άμεσων ζητημάτων ρευστότητας στα πλαίσια των μέτρων που εξαγγέλθηκαν.

Την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίστηκε δεύτερη συνάντηση, ώστε να γίνει διαβούλευση σε μια αναλυτική δέσμη προτάσεων με απώτερο σκοπό όλα τα καταστήματα εστίασης να έχουν βιώσιμη ευκαιρία επανεκκίνησης”.