Σε απολογία το ζεύγος Παπαντωνίου για ξέπλυμα ενός εκατ. ευρώ

Σε απολογία το ζεύγος Παπαντωνίου για ξέπλυμα ενός εκατ. ευρώ

Για το κακούργημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, ποσού περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ, θα απολογηθούν στα τέλη Σεπτεμβρίου ο πρώην υπουργός Εθνικής  Άμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου.

Ο κ. Παπαντωνίου και η σύζυγός του, συνοδευόμενοι από το δικηγόρο τους, καθηγητή Άρη Χαραλαμπάκη εμφανίστηκαν χθές στην ανακρίτρια κατά της διαφθοράς, Ηλιάνα Ζαμανίκα και τον επίκουρο της, Γ. Ευαγγέλου ζήτησαν και πήραν προθεσμία περίπου 2 μηνών, προκειμένου να ενημερωθούν και να αντικρούσουν το κατηγορητήριο, το οποίο αγγίζει τις 680 σελίδες.

Το αδίκημα, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες τους αποδίδεται (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), φέρεται να συνδέεται με το εξοπλιστικό πρόγραμμα των φρεγατών, το οποίο είχε αναλάβει η γαλλική εταιρεία «Thales».

Στέλεχος της εταιρείας, μάλιστα, είχε αναφερθεί σε δωροδοκία υπουργού και η κατάθεση αυτή προφανώς έπαιξε βαρύνοντα ρόλο.

Ο συνήγορος του πρώην υπουργού, καθηγητής Χαραλαμπάκης επισήμανε πως «από μια πολύ πρόχειρη ματιά του πολυσέλιδου κατηγορητηρίου προκύπτει ότι η κατηγορία αφορά στο αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Δηλαδή αναφέρεται ότι ένα ποσόν μεταφέρεται από λογαριασμούς στελεχών της εταιρείας του εξοπλιστικού σε φιλικά πρόσωπα του περιβάλλοντος Παπαντωνίου και από εκεί φτάνει σε λογαριασμούς της οικογένειας».

«Από αυτή την πολύ πρόχειρη ματιά», πρόσθεσε ο κ. Χαραμπάκης, «δεν φαίνεται να τεκμαίρεται η μεταφορά των χρημάτων από τα πρόσωπα της εταιρείας σε λογαριασμούς των φιλικών προσώπων της οικογένειας Παπαντωνίου, αλλά η μεταφορά αυτή είναι  εικαζόμενη, κατά την κατηγορία»