Σεισμός 4.2R ταρακούνησε την Αθήνα

Σεισμός 4.2R ταρακούνησε την Αθήνα

Ιδιαίτερα αισθητός σε ένταση και διάρκεια ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας έγινε σεισμός 4,4 βαθμών Ρίχτερ και με εστιακό βάθος 5 χλμ που σημειώθηκε στις 10:26 το βράδυ της Δευτέρας 31 χλμ νοτιοανατολικά της Αθήνας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών είχε ένταση 4,2 Ρίχτερ και εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων. Ο σεισμός έγινε αισθητός ιδιαίτερα σε όλες τις περιοχές, ενώ η διάρκειά του ήταν αρκετά δευτερόλεπτα.
Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Iνστιτούτο, ο σεισμός σημειώθηκε κοντά στην Σταμάτα Αττικής.

Ισχυρή σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, ταρακούνησε την Αττική το βράδυ της Δευτέρας. Ο σεισμός σημειώθηκε στις 22.24 μμ 29 χλμ. βορειοανατολικά από Αθήνα με επίκεντρο τον Μαραθώνα και εστιακό βάθος 5 χλμ.

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο έδινε το σεισμό στους 4,5 βαθμούς Ρίχτερ, ενώ το Αριστοτέλειο έδινε το μέγεθος του σεισμού στους 4,4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Η δόνηση ήταν τόσο ισχυρή που έκανε τους κατοίκους σε ολόκληρη την Αττική να πεταχτούν από τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τον καθηγητή κ. Λέκκα, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΙ, ο σεισμός αυτός είναι συνέχεια σεισμικών δομήσεων που υπήρξαν την προηγούμενη εβδομάδα στην περιοχή. “Δεν υπάρχει ιδιαίτερος κίνδυνος, πρέπει να ηρεμήσουμε” σημείωσε ο κ. Λέκκας. “Μικρά τα ρήγματα και δεν μπορούμε να έχουμε από αυτήν την περιοχή μεγάλους σεισμούς” τόνισε.