Σεισμός ταρακούνησε τον Κορινθιακό κόλπο.

Σεισμός ταρακούνησε τον Κορινθιακό κόλπο.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στον Κορινθιακό κόλπο σε απόσταση 86 χλμ. δυτικά-βορειοδυτικά της Αθήνας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός  σημειώθηκε στις 6:02 το πρωί της Κυριακής 31 Δεκεμβρίου, είχε εστιακό βάθος 5 χλμ.  και  επίκεντρο στον θαλάσσιο χώρο 33 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά της Κορίνθου, ενώ έγινε αισθητός σε Αττική, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο.

Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι για το εάν η σεισμική δόνηση είναι η κύρια ή όχι και ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ είπε ότι «ο ανατολικός Κορινθιακός είναι πολύ ευαίσθητη περιοχή από άποψη σεισμικότητας. Έχει δώσει μεγάλους σεισμούς. Πρέπει να δούμε την εξέλιξη του φαινομένου». Ωστόσο, καθησύχασε τους κατοίκους της περιοχής, εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς όπως είπε «πρέπει να περιμένουμε. Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι ο κύριος σεισμός».

Αλλά και ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας με δηλώσεις στον ΣΚΑΪ είπε «είμαστε επιφυλακτικοί ακόμη για το εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό ή όχι. Θα περιμένουμε την εξέλιξη του φαινομένου».

Αναλύοντας τα δεδομένα που έχουν μέχρι σήμερα στη διάθεσή τους οι επιστήμονες το ενδεχόμενο ισχυρότερου σεισμού παραμένει ανοιχτό είπε ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών Γεράσιμος Παπαδόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ. Η περιοχή πρόσθεσε, έχει υψηλό σεισμικό δυναμικό και αυτό το ξέρουμε από την προϊστορία του.