Σαφές μήνυμα της ExxonMobil: ”Δεν θα αφήσουμε να κινδυνέψει κανένα πλοίο μας”

Σαφές μήνυμα της ExxonMobil: ”Δεν θα αφήσουμε να κινδυνέψει κανένα πλοίο μας”

Με μία ξεκάθαρη δήλωση η ExxonMobil απαντά στους λεονταρισμούς της Τουρκίας και διασαφηνίζει ότι δεν πρόκειται να αφήσει να απειληθεί η γεώτρηση που θα επιχειρήσει σε οικόπεδο τςη κυπριακής ΑΟΖ.

«Ύψιστη προτεραιότητα της ExxonMobil είναι η ασφάλεια των πληρωμάτων των σκαφών που θα διενεργήσουν έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και όσων άλλων βρίσκονται στην περιοχή, δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος της εταιρείας, απαντώντας σε ερώτηση για τις έρευνες της εταιρείας στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Ο προγραμματισμός μας αφορά τη διενέργεια δυο ερευνητικών γεωτρήσεων, ξεκινώντας κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018, είπε η εκπρόσωπος της ExxonMobil, Suann Guthrie.

 Ανέφερε πως “μέρος της προετοιμασίας αφορά την απόκτηση των σχετικών αδειών και περιλαμβάνει τη συλλογή περιβαλλοντικών δεδομένων με τη χρήση ερευνητικών σκαφών”.

“Αναμένουμε αυτές τις έρευνες να ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους δυο μήνες.
Ύψιστη προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των πληρωμάτων που θα διενεργήσουν τις έρευνες και των άλλων στην περιοχή”, κατέληξε η κ. Guthrie.

Υπενθυμίζεται πως τον Απρίλιο πέρσι υπογράφηκε στη Λευκωσία το συμβόλαιο εξερεύνησης και καταμερισμού παραγωγής για το τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ με τις εταιρείες ExxonMobil και Qatar Petroleum.

tanea