Σαν το …Μεσσία περιμένουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη οι προσκείμενοι στη ΝΔ υποψήφιοι δήμαρχοι – Προβληματίζει ο αριθμός τους!

Σαν το …Μεσσία περιμένουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη οι προσκείμενοι στη ΝΔ υποψήφιοι δήμαρχοι – Προβληματίζει ο αριθμός τους!

Του Κώστα Μπούρη

 

Οι νεοδημοκράτες υποψήφιοι για τον Δήμο Θεσσαλονίκης σε λίγο θα μπορούν άνετα να σχηματίσουν μια αποστολή ομάδας ποδοσφαίρου και αυτό είναι το δίλλημα του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Το «παιχνίδι» έχει «ανοίξει» πολύ και αυτό μόνο καλό δεν κάνει στη Νέα Δημοκρατία στη Θεσσαλονίκη, σε αντίθεση με τον Δήμο Αθηναίων. Εκεί ο πρόεδρος φαίνεται ότι έχει επιλέξει τον ανιψιό του Κώστα Μπακογιάννη ενώ για τη Θεσσαλονίκη το μυστικό κρατιέται επτασφράγιστο.

Ειδικά μετά την αινιγματική αλλά σχεδόν ξεκάθαρη δήλωση της Βούλας Πατουλίδου που μεταφράζεται ότι μπορεί να είναι υποψήφια, τα πράματα αποκτούν ακόμα πιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ήδη κάποιοι εν δυνάμει υποψήφιοι μαθαίνουμε ότι αρχίζουν δειλά, δειλά να κάνουν πίσω, όπως ο Πάρις Μπίλιας που φέρεται να είπε σε στενό κύκλο ότι αν δεν πάρει «χρίσμα» δεν είναι υποψήφιος, αλλά και ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, που μετρά το οικονομικό κόστος της  υποψηφιότητας και είναι αρκετά διστακτικός, αν δεν πάρει το «χρίσμα». Στην ίδια μοίρα είναι και ο Μάκης Κυριζίδης.

Σε γενικές γραμμές όλοι περιμένουν την άφιξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη για να πάρουν απαντήσεις, όμως φαίνεται ότι δεν θα πάρουν, αφού όπως μαθαίνουμε ο πρόεδρος θα αφήσει την ανακοίνωση του ονόματος για επόμενη βδομάδα.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι έχει αποφασίσει αλλά όχι οριστικά, καθώς θέλει ακόμα να διερευνήσει προσωπικά κάποια πράματα κατά την επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη.

Στη Νέα Δημοκρατία φυσικά αισιοδοξούν ότι μετά την ανακοίνωση του «χρίσματος» θα υπάρξει συσπείρωση των εν δυνάμει υποψηφίων στον προτεινόμενο υποψήφιο δήμαρχο!

Όλα αυτά θα ισχύσουν εφόσον δεν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος ο Γιάννης Μπουτάρης!