Σαλβίνι: Η Ιταλία δε θα μετατραπεί σε προσφυγικό καταυλισμό

Σαλβίνι: Η Ιταλία δε θα μετατραπεί σε προσφυγικό καταυλισμό

Μνεία στο προσφυγικό και το μεταναστευτικό πραγματοποίησε ο νέος υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας και επικεφαλής της Λέγκα του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, ξεκαθαρίζοντας ότι «η Ιταλία δεν μπορεί να μετατραπεί σε προσφυγικό καταυλισμό».

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της γειτονικής χώρας, ο Σαλβίνι δεσμεύτηκε ότι «θα εργασθούμε ώστε να ευαισθητοποιήσουμε τις γειτονικές χώρες» και να ανακοπούν οι μεγάλες μεταναστευτικές ροές.

Πρόσθεσε δε ότι «θα ήθελε να αυξήσει την αίσθηση ασφάλειας των Ιταλών» και ότι «ελπίζει πως θα μπορέσει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων»

Παράλληλα, με μήνυμά του στο Twitter, υποστήριξε στο ίδιο πλαίσιο, ότι «ή η Ευρώπη θα μας βοηθήσει να αυξήσουμε την ασφάλεια στην χώρα μας ή θα πρέπει να διαλέξουμε άλλες οδούς».

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις με την Ρωσία, επεσήμανε ότι «η ιταλική οικονομία θα μπορούσε μόνο να ωφεληθεί από τις καλές σχέσεις με την Ρωσία» διότι «ο εχθρός, αυτή την στιγμή, είναι η ισλαμική τρομοκρατία και όχι ο επεκτατισμός της Ρωσίας».

Αναφορά, τέλος, με τις πρώτες του κινήσεις ως υπουργός Εσωτερικών, ο Σαλβίνι έδωσε έμφαση στο ότι «θα εργαστεί για να μπορέσουν να γίνουν πιο αποτελεσματικές οι πολιτικές πρωτοβουλίες ελέγχου, απομάκρυνσης και απέλασης».

naftemporiki.gr