Σήμερα το «τελευταίο αντίο» στον Παναγιώτη Παπαδόπουλο

Σήμερα το «τελευταίο αντίο» στον Παναγιώτη Παπαδόπουλο

Σήμερα στις 4 το απόγευμα, στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης θα γίνει η κηδεία του προέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), Παναγιώτη Παπαδόπουλου, ο οποίος πέθανε χθες το μεσημέρι, από ανακοπή καρδιάς.

Ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος γεννήθηκε στην Κατερίνη Πιερίας. Από το 1978 ασχολήθηκε με την εμπορία και επεξεργασία υαλοπινάκων. Ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία «PAP SAFETY GLASS ΑΒΕΕ» που βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων Βιοτεχνών Υαλοπινάκων Θεσσαλονίκης και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Επιχειρήσεων Εγκατεστημένων στη Βιομηχανική Περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Προεκλέχτηκε το 1997 στη διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ενώ τον Ιούνιο του 2006 εκλέχθηκε στο αξίωμα του Α΄ αντιπροέδρου. Το Δεκέμβριο του 2010 ανέλαβε τα ηνία του επιμελητηρίου από τη θέση του προέδρου. Στις εκλογές του 2011 εξελέγη πρόεδρος του ΒΕΘ και τον Απρίλιο του 2012 εξελέγη Α΄ αντιπρόεδρος στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων.

Από τον Αύγουστο του 2013 ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Δ.Ε.Θ. – HELEXPO.

Στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν το Δεκέμβριο του 2017 επανεξέλεγη με ποσοστό 66,58% πρόεδρος του ΒΕΘ και τον Φεβρουάριο του 2018 Β΄ αντιπρόεδρος στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Ο δήμος και το τοπικό επαγγελματικό επιμελητήριο για το θάνατο του προέδρου του ΒΕΘ

Για το έργο και την πολυσχιδή δραστηριότητα του Παναγιώτη Παπαδόπουλου στο ΒΕΘ και την κοινωνία της Θεσσαλονίκης, η Διοικούσα Επιτροπή Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει σε ανακοίνωση ότι «θα είναι ισχυρή ανάμνηση και διαρκές πρότυπο για όσους ασχολούνται με τη δημόσια και οικονομική ζωή της πόλης μας».

Τη βαθιά τους θλίψη για την απώλεια του προέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) Παναγιώτη Παπαδόπουλου, εκφράζουν, μέσω ανακοινώσεων που εξέδωσαν, οι διοικήσεις του κεντρικού δήμου της πόλης και του τοπικού επαγγελματικού επιμελητηρίου.

«Ο εκλιπών υπηρέτησε με συνέπεια και αφοσίωση τα κοινά από διάφορες θέσεις ευθύνης και ήταν πολύτιμος αρωγός σε όλες τις προσπάθειες του δήμου για την επίλυση των ζητημάτων της πόλης» τονίζεται σε ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, προκειμένου να μπορέσουν να παραστούν στην κηδεία του όσοι δημοτικοί σύμβουλοι το επιθυμούν, η αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί στις 17.00, αντί στις 16.00, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

«Ο θάνατος ενός τόσο δυναμικού και αποτελεσματικού ανθρώπου αποτελεί τεράστια απώλεια για το χώρο των επιχειρήσεων, το επιμελητηριακό κίνημα, τη Θεσσαλονίκη αλλά και την πατρίδα μας όλη» επισημαίνει σε ανακοίνωση του το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), η διοίκηση του οποίου θα παραστεί σύσσωμη στην εξώδιο ακολουθία.

«Εμείς δηλώνουμε ότι θα σταθούμε με όποιον τρόπο μπορούμε, στο πλευρό της οικογένειας του, που τόσο αγαπούσε και παράλληλα ότι θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις να διαδοθεί το πνεύμα του Παναγιώτη Παπαδόπουλου, αυτό το πνεύμα της σοβαρότητας, του υψηλού επιπέδου, της αγωνιστικότητας και της αγάπης προς τα κοινά και τον συνάδελφο…» σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΕΕΘ.

Απώλεια για ολόκληρη την πόλη ο θάνατος του προέδρου του ΒΕΘ, τονίζει σε συλλυπητήριο μήνυμά της η υφυπουργός Εσωτερικών Μ. Κόλλια-Τσαρουχά

Τη βαθιά της θλίψη για τον ξαφνικό θάνατο του προέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Παπαδόπουλου και τα θερμά συλλυπητήρια στης οικογένειά και τους οικείους του, εξέφρασε η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Σε συλλυπητήριο μήνυμα που απέστειλε στην οικογένεια του εκλιπόντος, τονίζει ότι ο θάνατός του αποτελεί «απώλεια για ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη».ΑΠΕ ΜΠΕ