Σέρρες: Ηλικιωμένοι και εργαζόμενοι σε γηροκομείο θετικοί στον κορονοϊό

Σέρρες: Ηλικιωμένοι και εργαζόμενοι σε γηροκομείο θετικοί στον κορονοϊό

Ακόμα μία επιδημική έξαρση του νέου κορονοϊού σε ευάλωτο κλειστό πληθυσμό σε γηροκομείο, αυτή τη φορά στις Σέρρες, που βρίσκονται σε «πορτοκαλί» συναγερμό.

Τουλάχιστον 13 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Κωστοπούλειο Στέγη. Σύμφωνα με την τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα infonews24.gr, πρόκειται για έξι εργαζόμενους και επτά φιλοξενούμενους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι ηλικιωμένοι διαγνώστηκαν θετικοί στον Covid-19, μετά τις εξετάσεις που έκαναν σε ιδιωτικό εργαστήριο, και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο αναφοράς της Θεσσαλονίκης.

Έκτακτα μέτρα

Ο δήμος Σερρών προχώρησε στη λήψη έκτακτων μέτρων, για μία εβδομάδα, κατά τη διάρκεια σύσκεψης της δημοτικής αρχής χθες το απόγευμα. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκαν τα παρακάτω τέσσερα μέτρα και τρεις δράσεις.

  • Αναστολή λειτουργίας όλων των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων.
  • Αναστολή παραχώρησης σχολικών και δημοτικών χώρων σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους.
  • Αναστολή όλων των παραστάσεων του ΔΗΠΕΘΕ.
  • Αναστολή των τμημάτων της Σχολής Χορού και της Γυμναστικής Ενηλίκων της ΚΕΔΗΣ.
  • Προμήθεια 8 πυλών ακριβούς μέτρησης θερμοκρασίας, προκειμένου να εγκατασταθούν στις εισόδους του δημαρχείου και όλων των δημοτικών χώρων.
  • Προμήθεια 6.500 υφασμάτινων μασκών πολλαπλών χρήσεων, ώστε να διανεμηθούν σε μαθητές και καθηγητές σε πρώτη φάση στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
  • Ενεργοποίηση των εθελοντικών ομάδων για κοινωνικές δράσεις.

Προειδοποιήσεις

Νωρίτερα, σε έκτακτη ευρεία σύσκεψη ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, προειδοποίησε πως οι Σέρρες βρίσκονται ένα βήμα πριν το «λουκέτο». Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στοχοποιώντας για ακόμα τη νεολαία, τόνισε πως «το ζήτημα της έξαρσης σχετίζεται με τη διασκέδαση» και προανήγγειλε αυστηρή αστυνόμευση για την τήρηση των μέτρων.

Το προηγούμενο 24ωρο, από τα 790 νέα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν σε όλη τη χώρα, 49 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, εκ των οποίων 11 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 11 αναφέρουν επαφή με ασθενή του ιού. Η «μαύρη» λίστα των θυμάτων αυξήθηκε κι άλλο, καθώς ακόμα δέκα συμπολίτες μας κατέληξαν με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός να φτάνει τους 574.