Σέρρες: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών – Δεκάδες συλλήψεις

Σέρρες: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών – Δεκάδες συλλήψεις

Πολυμελές κύκλωμα που εμπλέκεται στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών εξάρθρωσε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών.

Σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες και προχθές σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες αντίστοιχα, συνελήφθησαν συνολικά 24 άτομα, 18 άνδρες και έξι γυναίκες, ηλικίας έως 60 ετών, συμπεριλαμβανομένων τριών ανηλίκων και τεσσάρων αλλοδαπών.

Όπως προέκυψε, τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2017, οι συλληφθέντες είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με αντικείμενο τη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 77 αυτοσχέδιες συσκευασίες με χασίς συνολικού βάρους 58 κιλών και 523,3 γραμμαρίων, από τις οποίες οι 50 εντοπίστηκαν μέσα σε όχημα που χρησιμοποιούσε 40χρονος, 27 δενδρύλλια χασίς ύψους έως 2,4μ. που καλλιεργούσαν τέσσερα άτομα σε περιφραγμένο χώρο δίπλα στα σπίτια τους σε περιοχή των Σερρών, τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 12.125 ευρώ από την πώληση ναρκωτικών, 25 κινητά τηλέφωνα, πιστόλι, αεροβόλο πιστόλι, έξι φυσίγγια κρότου, οκτώ οχήματα και διάφορα άλλα αντικείμενα την κατοχή των οποίων τα μέλη του κυκλώματος δε μπορούσαν να δικαιολογήσουν (εργαλεία, πινακίδες κυκλοφορίας κ.ά.).

Με δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τους, κατά περίπτωση για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.