Σάλο προκάλεσε η υποστήριξη των Ροναλντίνιο και Ριβάλντο στον Μπολσονάρο!

Σάλο προκάλεσε η υποστήριξη των Ροναλντίνιο και Ριβάλντο στον Μπολσονάρο!

Στη Βραζιλία, το ποδόσφαιρο αντιμετωπίζεται σαν θρησκεία. Σαν τρόπος ζωής. Έτσι και οι ποδοσφαιριστές χαίρουν πολύ μεγάλου σεβασμού και εκτίμησης από τον κόσμο. Πόσο μάλλον όταν έχουν το διαμέτρημα ενός Ροναλντίνιο ή ενός Ριβάλντο που μπορούν να θεωρηθούν και πρότυπα για τη νεολαία.

Τι γίνεται όμως όταν οι παίκτες αυτοί, υποστηρίζουν ανοικτά ακροδεξιά κόμματα που θέλουν να αναλάβουν την εξουσία μέσω των Προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία και τον υποψήφιο Ζαΐρ Μπολσονάρο εν προκειμένω; Όπως είναι λογικό προκαλούν αντιδράσεις στον κόσμο αλλά και σε άλλους ποδοσφαιριστές με αντίθετα «πιστεύω», κόντρα στα ακροδεξιά κινήματα τα οποία… θεριεύουν παγκοσμίως εκμεταλλευόμενα την κρίση που κυριαρχεί.

Ο Ρονανλτίνιο μέσω twitter εξέφρασε ανοικτά τη στήριξή του στον Μπολσονάρο αναφέροντας: «Για μια Βραζιλία καλύτερη, επιθυμώ ειρήνη, ασφάλεια και κάποιον να μας επιστρέψει τη χαρά. Εγώ επέλεξα να ζω στη Βραζιλία και θέλω μια Βραζιλία καλύτερη για όλους»

Για να συνεχίσει σε δικιά του δήλωση ο Ριβάλντο, λέγοντας τα ακόλουθα: «Η οικονομική κρίση, η ανεργία, η βία, η υγεία, η εκπαίδευση και η διαφθορά. Με την ψήφο σου διαλέγεις πρόεδρο, όχι πατέρα. Χρειαζόμαστε τον Μπολσονάρο να μας λύσει τα προβλήματα στη χώρα μας και να μας δείξει αξίες. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να μάθουμε στο σπίτι και στο σχολείο».

Όπως είναι λογικό, αυτές οι απογοητευτικές και στοχευμένες τοποθετήσεις προκάλεσαν αντιδράσεις στη Βραζιλία τόσο στα social media όσο και στην καθημερινότητα, ενώ από τις επώνυμες τοποθετήσεις, άξια αναφοράς είναι η τοποθέτηση του επίσης πασίγνωστου ποδοσφαιριστή, Ζουνιάνιο Περναμπουκάνο ο οποίος τα… έχωσε στους δύο συναδέλφους του: «Στενοχωριέμαι όταν ένας παίκτης ή πρώην παίκτης υποστηρίζει τη δεξιά. Ερχόμαστε από χαμηλά, είμαστε από τον λαό. Πως να πάμε από αυτήν την πλευρά; Πως μπορείς να υποστηρίζεις τον Μπολσονάρο, αδερφέ…», όπως δημοσίευσε το in.gr .

Αναφέρεται πως  ο Μπολσονάρο ένας ακροδεξιός, λαϊκιστής, ναζιστής, λάτρης της δικτατορίας της Βραζιλίας επικράτησε με άνεση στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών έναντι των συνυποψηφίων του χωρίς, όμως, να αποσπάσει το 50% που απαιτούνταν. Έτσι η εκλογή του προέδρου θα πάει στον β’ γύρο ο οποίος θα διεξαχθεί στις 28 Οκτωβρίου. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Χαντάντζ, τον υποψήφιο του Κόμματος των Εργατών και εκλεκτό του πρώην προέδρου και νυν φυλακισμένου Λουίς Ιγνάσιο ντα Σίλβα (Λούλα). Αξίζει δε να τονιστεί πως ο Μπλοσονάρο χρησιμοποιεί τα ίδια επιχειρήματα με τον Ντόναλντ Τραμπ και άλλους λαϊκιστές πολιτικούς και ουσιαστικά εκμεταλλεύεται τη δυσαρέσκεια του κόσμου έναντι των προηγούμενων κυβερνήσεων καθώς και στην αδυναμία τους να πατάξουν τη διαφθορά, την εγκληματικότητα και να σταθούν στα προβλήματα του κόσμου επιλύοντάς τα.