Ρωσία: Επίδειξη ισχύος στους Στρατιωτικούς Αγώνες Vostok 2018(ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Ρωσία: Επίδειξη ισχύος στους Στρατιωτικούς Αγώνες Vostok 2018(ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Περίπου 300.00 άνδρες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων συμμετέχουν στην άσκηση με την κωδική ονομασία Vostok 2018, τα μεγαλύτερα στρατιωτικά γυμνάσια των τελευταίων δεκαετιών.

Την άσκηση, που ξεκίνησε την Τρίτη στην Ρωσία με τη συμμετοχή δυνάμεων και από την Κίνα, παρακολούθησε προσωπικά ο Βλαδιμίρ Πούτιν.

Για την πραγματοποίησή της έχουν δεσμευθεί τεράστιες εκτάσεις στην κεντρική και την ανατολική Ρωσία, μέχρι την Σιβηρία και την ρωσική Άπω Ανατολή.

Περιγράφοντας τους στόχους της άσκησης ο αρχηγός του ρωσικού επιτελείου Γερασίμωφ έσπευσε πάντως να διευκρινίσει ότι αυτοί είναι καθαρά αμυντικοί.

«Στους Στρατιωτικούς Αγώνες Vostok 2018, όλα τα κράτη ανταγωνίζονται μόνο θεωρητικά μεταξύ τους. Βρίσκονται στις ανατολικές και δυτικές περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Οι ελιγμοί δεν είναι στοχοθετημένοι εναντίον άλλων χωρών και είναι εναρμονισμένοι με το στρατιωτικό μας δόγμα, το οποίο έχει αμυντικό χαρακτήρα», είπε.

Βεβαίως, όπως επισημαίνουν αναλυτές εκτός από την στρατιωτική διάσταση της διάστασης υπάρχουν κι άλλες δύο. Αφ ενος η οικονομική, καθώς η Ρωσία βρίσκει την ευκαιρία να διαφημίσει το πολεμικό της υλικό στις χώρες που συμμετέχουν, όπως και στους διεθνείς παρατηρητές. Αφ ετέρου, τέτοιου είδους επιδείξεις ισχύος χρησιμοποιούνται από τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν, για την τόνωση του ηθικού των πολιτών του, των οποίων η δυσαρέσκεια υποχρέωσε τον Πούτιν να μετριάσει μια πολύ αντιδημοφιλή μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος.