Ροζ σκάνδαλο με gay dating 40 ιερέων μέσω ίντερνετ στη Καθολική Εκκλησία!

Ροζ σκάνδαλο με gay dating 40 ιερέων μέσω ίντερνετ στη Καθολική Εκκλησία!

Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει μετά την “επισημοποίηση” από την Αρχιδιακονία της Νάπολι, ροζ σκάνδαλο για τη διπλή ζωή 40 καθολικών ιερέων που επιδίδονταν σε gay dating μέσω διαδικτύου, χρησιμοποιώντας δημοφιλείς “πλατφόρμες” όπως το Grindr, το Facebook, to Telegram, κ.α.

Οι πληροφορίες “σέρνονταν” εδώ και λίγο καιρό στο διαδίκτυο, με πρωταγωνιστή των αποκαλύψεων έναν Ιταλό ζιγκολό, που ήθελε -όπως είπε- να εκθέσει την υποκρισία των μελών του κλήρου.

Το σκάνδαλο παίρνει όμως εκρηκτικές διαστάσεις, μετά τη συγκρότηση και υποβολή σχετικού φακέλου 1.200 σελίδων στο Βατικανό, από την αρχιδιακονία της Νάπολι, με το αίτημα “να υποστούν τις συνέπειες και να μετανοήσουν όσοι έχουν λαθέψει”.

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία αντιμετωπίζει εχθρικά τις σχέσεις ομοφύλων και διδάσκει ότι ο γάμος μπορεί να τελεστεί μόνο μεταξύ ενός άνδρα και μίας γυναίκας. Η Καθολική Εκκλησία θεωρεί ότι οι ομοφυλοφιλικές πράξεις είναι αντίθετες “προς τον φυσικό νόμο”, ωστόσο, δεν θεωρεί ότι ο ομοφυλοφιλικός προσανατολισμός αποτελεί αμαρτία, μέχρις ότου το άτομο υποκύψει στις ροπές του.

Ο Φραντσέσκο Μαντζιακάρπα, ο οποίος εργάστηκε ως δικηγόρος πριν γίνει αυτο-διακηρυγμένος «ζιγκολό», υπέβαλε τον κατάλογο με τα ονόματα και τις συνοδευτικές αποδείξεις στην Αρχιδιακονία της Νάπολης στα τέλη του Φεβρουαρίου, σημειώνοντας ότι παρόλο που υπογράφτηκε στο όνομά του το σχέδιο κυκλοφορούσε στο διαδίκτυο για κάποιο χρονικό διάστημα. Ο ίδιος, όταν υπέβαλε τα αποδεικτικά στοιχεία από τις συνομιλίες σχετικά με την ομοφυλοφιλική «δεύτερη ζωή» και το gay dating μέσω Grindr, Telegram, Facebook και WhatsApp, δήλωσε ότι ήθελε να ρίξει φως στην υποκρισία των μελών του κλήρου και στην ατιμωρησία που απολαμβάνουν μέσα στους κόλπους της καθολικής εκκλησίας.

«Ο σκοπός δεν είναι να βλάψουμε τους αναφερόμενους ανθρώπους, αλλά να τους βοηθήσουμε να καταλάβουν ότι η διπλή ζωή τους, όσο φαινομενικά βολική κι αν είναι, δεν είναι χρήσιμη σε αυτούς ή σε όλους τους ανθρώπους για τους οποίους θα πρέπει να είναι ένας οδηγός και ένα παράδειγμα προς μίμηση», φέρεται να δήλωσε ο Μαντζιακάρπα σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera.

Ο Μαντζιακάρπα ήταν ήδη διάσημος, αφού ήταν εκείνος που εξέθεσε ιερέα Λούκα Μορίνι, ο οποίος έχει το παρατσούκλι “Don Euro” για τον πλούσιο τρόπο ζωής του, σε βάρος… των ενοριών του. Τα βίντεο που προβλήθηκαν στη δημοφιλή ιταλική τηλεοπτική εκπομπή Le Iene, απαθανάτιζαν τον ιερέα να κάνει χρήση κοκαΐνης με “αρσενικούς συνοδούς”. Αντιμετωπίζει κατηγορίες υπεξαίρεσης, απάτης, διανομής ναρκωτικών και εκβιασμού, ενώ στην κατοχή του και σε λογαριασμούς και θυρίδες του, βρέθηκαν 900.000 δολάρια μετρητά και διαμάντια αξίας 180.000 ευρώ.