Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Βαλυράκη: Κατέθεσε ο αυτόπτης μάρτυρας – Ψάχνουν τα στίγματα των κινητών

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Βαλυράκη: Κατέθεσε ο αυτόπτης μάρτυρας – Ψάχνουν τα στίγματα των κινητών

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις γύρω από τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη μετά τις καταγγελίες της συζύγου του αλλά και των δηλώσεων του δικηγόρου του, Γιώργου Σπύρου στο ethnos.gr, ότι η Αστυνομία πλησιάζει τον επαγγελματία ψαρά που φέρεται να λογομάχησε με το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Τα στοιχεία που συλλέγουν οι Αρχές και συγκεντρώνονται στη δικογραφία που άνοιξε το λιμεναρχείο Ερέτριας σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Χαλκίδας είναι αρκετά την ώρα που η κηδεία του Σήφη Βαλυράκη θα γίνει το μεσημέρι της Πέμπτης, 28 Ιανουαρίου (12:00) στο νεκροταφείο Παπάγου.

Σήμερα το απόγευμα (27/01) ο αυτόπτης μάρτυρας που είδε το αλιευτικό να προσεγγίζει το φουσκωτό σκάφος του Σήφη Βαλυράκη, κλήθηκε στο Λιμενικό της Χαλκίδας για να δώσει κατάθεση. Η κατάθεση του κράτησε περίπου μιάμιση ώρα και σύμφωνα με όσα είπε και ο ίδιος κατά την αποχώρησή του από το Λιμενικό της Χαλκίδας οι Λιμενικοί του έδειξαν πάνω από 30 φωτογραφίες σκαφών της περιοχής έτσι ώστε οι αρχές να εντοπίσουν ποιο είναι το επίμαχο αλιευτικό. «Μου έδειξαν 30-40 φωτογραφίες αλιευτικών. Περιέγραψα πως ήταν το σκάφος. Με την περιγραφή μου ταιριάζουν περίπου δύο ή τρία σκάφη. Δε μπορούσα να διευκρινίσω με βεβαιότητα 100% ποιο ήταν το σκάφος».

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία και την κατάθεση ενός εκ των τεσσάρων αυτοπτών μαρτύρων που κλήθηκαν από τις Αρχές για να δώσουν κατάθεση υπήρξε έντονο φραστικό επεισόδιο του Σήφη Βαλυράκη με άτομο που επέβαινε πάνω σε αλιευτικό σκάφος που είχε προσεγγίσει το φουσκωτό του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με την κατάθεση το αλιευτικό προκάλεσε έντονο κυματισμό γύρω από το φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη και δεν αποκλείεται να συνέβαλε στην πτώση του στο νερό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr οι Αρχές ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα αλλά και όλες τις δυνατότητες που τους παρέχει η τεχνολογία μέσω των κινητών τηλεφώνων και τις εφαρμογές GPS και εντοπισμού των χρηστών μέσω των social media ή άλλων εφαρμογών που οι επαγγελματίες ή ερασιτέχνες ψαράδες συνήθως έχουν προμηθευτεί ή υπάρχουν εγκαταστημένες στα σκάφη τους. Οι πληροφορίες λένε πως οι Αρχές πήραν την απαραίτητη απόφαση εισαγγελέα για να προχωρήσουν στην άρση τηλεφωνικών απορρήτων και τηλεφωνικών στιγμάτων των κινητών συμπεριλαμβανομένων και των εφαρμογών της Google maps που δείχνει την πορεία των κινητών και άρα των χειριστών των σκαφών που εμπλέκονται.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές τις τελευταίες ώρες έχουν κληθεί όσοι εμπλέκονται στο περιστατικό ή είναι μάρτυρες, ακόμα και ψαράδες που βρίσκονται στην Ερέτρια και δραστηριοποιούνται στην γύρω περιοχή. Πάντως, ο νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας Βαλυράκη, Γιώργος Σπύρου που είναι και ο ίδιος ερασιτέχνης ψαράς και κάτοχος φουσκωτού μιλώντας στο ethnos.gr επιμένει να μιλάει για ένα ξύλινο σκαρί περίπου 8 μέτρων και επανέλαβε πως «είναι θέμα ωρών να φτάσουν οι αρχές στον εντοπισμό του σκάφους και του ψαρά που εμπλέκεται στο επεισόδιο».

Η περίπτωση να έχει καταγραφεί κάτι από ένα drone που βρίσκονταν κοντά στο παραλιακό μέτωπο την ώρα του επεισοδίου συγκεντρώνει πολύ μικρές πιθανότητες καθώς το συγκεκριμένο νησί που φέρεται να έγινε το επεισόδιο είναι περίπου ένα μισό με ένα μίλι από τις ακτές. Για την ώρα οι αρχές μελετούν όλα τα ενδεχόμενα από την απολογία του αυτόπτη μάρτυρα που έδωσε κατάθεση στο Λιμενικό και επιβεβαιώνει φραστικό επεισόδιο του Σήφη Βαλυράκη με τον χειριστή του καϊκού. Αναλυτικά ανέφερε:

«Την Κυριακή στις 10 το πρωί ήμουν σε αυτό το σημείο. Μέχρι τις 12.30 δεν κοίταξα ρολόι και είδα τον Σήφη Βαλυράκη να ξεκινάει με το φουσκωτό του. Στα μισά της διαδρομής είδα ότι είχε ένα πρόβλημα καθώς του έσβησε μια φορά. Μόλις έφτασε ανάμεσα στα νησιά, πάλι του ξαναέσβησε και προσπάθησε να βάλει μπρος. Από την άλλη πλευρά ερχόταν ένα καΐκι. Δεν μπορώ να πω τι είδους καΐκι ήταν, μάλλον δεν τον γνωρίζω δεν έδωσα σημασία. Το μόνο που έκανα και γύρισα και κοίταξα πιο έντονα ήταν αφού είχε βάλει ο Βαλυράκης την μηχανή του μπρος άκουσα μια λογομαχία. Το καΐκι του είπε: «φύγε θα φωνάξω το λιμεναρχείο» και ο Σήφης Βαλυράκης του απάντησε: «Θα μου κλ@σεις τ’ @ρχ@δι@». Από εκεί και πέρα βλέπω το καΐκι με δυνατές τις μηχανές, με τσίτα την μηχανή, γιατί κάποιοι είπαν ότι δεν γίνονται αυτά, τα πάντα γίνονται στην θάλασσα και τον έφερε δυο φορές σβούρα γύρω από το φουσκωτό. Το πιθανότερο είναι να έκανε μεγάλο κυματισμό. Και βλέπω μετά το φουσκωτό έφυγε προς την πλευρά που λέμε το «κολοκύθι» και το καΐκι έφυγε προς την άλλη πλευρά που ονομάζεται «λιοτρίβι». Εγώ ήδη είχα πάρει τα πράγματά μου και σηκώθηκα και έφυγα. Δεν είδα αν το σκάφος είχε επιβάτη, αν το καΐκι συνέχισε από πίσω του, δεν μπόρεσα να διακρίνω», είπε ο αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στο Tlive της Τατιάνας Στεφανίδου.

Είπε ακόμα ότι η στεριά ήταν από 300 έως 500 μέτρα και άκουσε τον διάλογο γιατί όταν έχει πλήρη άπνοια ακούγονται τα πάντα. «Οι ομιλίες ακούγονται καθαρά. Το σκάφος ίσα ίσα που προχώραγε ήταν στο ρελαντί. Στις 19.30 όταν είδα στο ίντερνετ το περιστατικό πήρα έναν γνωστό μου στο Λιμεναρχείο και του είπα κάποια πράγματα και την άλλη μέρα νωρίς το πρωί ήμουν εκεί», είπε ο αυτόπτης μάρτυρας επιβεβαιώνοντας του αρχικούς ισχυρισμούς της οικογένειας που δεν δέχτηκε την περίπτωση του δυστυχήματος.

 

ΠΗΓΗ: ETHNOS.GR