Ραγδαίες εξελίξεις με το αίτημα απελευθέρωσης των Ελλήνων στρατιωτικών

Ραγδαίες εξελίξεις με το αίτημα απελευθέρωσης των Ελλήνων στρατιωτικών

Το τουρκικό δικαστήριο στην Αδριανούπολη φέρεται να εξέτασε σήμερα και να απέρριψε αίτημα που κατέθεσαν εκ νέου οι δικηγόροι των δύο φυλακισμένων Ελλήνων στρατιωτικών για υπό όρους αποφυλάκιση του ανθυπολοχαγού Μητρετώδη και του λοχία Κούκλατζη.

Η δυσμενής εξέλιξη έρχεται μόλις λίγες ώρες μετά την ευρωτουρκική συνάντηση κορυφής στη Βάρνα της Βουλγαρίας.

Πληροφορίες για ραγδαίες εξελίξεις εντός της ημέρας στο θέμα της αποφυλάκισης των δύο στρατιωτικών υπήρχαν από το πρωί, καθώς θα γινόταν προσπάθεια επίσπευσης των διαδικασιών στον απόηχο της Συνόδου της Βάρνας, όπου οι Ευρωπαίοι, με προεξάρχοντα τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ζήτησαν από τον Ταγίπ Ερντογάν την απελευθέρωσή τους πριν από το Πάσχα.

Σύμφωνα με τον υπάρχοντα προγραμματισμό, οι δικηγόροι του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη, θα επισκέπτονταν την Παρασκευή τον εισαγγελέα, για τα «επόμενα βήματα» όσον αφορά την προφυλάκιση των δύο νέων, δηλαδή αν θα παραμείνουν ή όχι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Ωστόσο πληροφορίες από δύο διαφορετικές πηγές που προέρχονται από την Αδριανούπολη ανέφεραν από νωρίς το πρωί ότι η επίσκεψη αυτή θα γινόταν τελικά σήμερα.

Δυστυχώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η προσπάθεια έγινε τελικά και δεν ευοδώθηκε.

Αναφερόμενος στο μεταξύ στις δηλώσεις του περί ομηρίας των δύο ελλήνων στρατιωτικών, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος ανέφερε ότι «δυστυχώς δικαιώθηκα, όπως φάνηκε και στη Σύνοδο της Βάρνας». «Είναι 26 μέρες στη φυλακή υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης χωρίς κατηγορητήριο» είπε. «Οι έλληνες στρατιωτικοί είναι και ευρωπαίοι και νατοϊκοί στρατιωτικοί» σημείωσε με νόημα ο κ. Καμμένος.