Ρίγη εθνικής υπερηφάνειας για όλο το έθνος από την πρωτεύουσα της Μακεδονίας – Παρουσία και του Ιταλού προέδρου

Ρίγη εθνικής υπερηφάνειας για όλο το έθνος από την πρωτεύουσα της Μακεδονίας – Παρουσία και του Ιταλού προέδρου

Ρίγη εθνική υπερηφάνειας σε όλο το έθνος ξεσήκωσε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση που έγινε στη Θεσσαλονίκη υπό το βλέμμα των προέδρων της Ελληνικής και Ιταλικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και Σέρζιο Ματαρέλα.

 

 

Την αρχή έκαναν οχήματα και άνδρες της Στρατονομίας, ενώ ακολούθησε ο μηχανοκίνητος λόχος τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού.

 

 

Ξεχωριστή στιγμή ήταν η παρέλαση των απογόνων Μακεδονομάχων οι οποίοι παρήλασαν με αυθεντικές στολές και όταν έφθασαν στην εξέδρα των επισήμων φώναξαν «Η Μακεδονία είναι ελληνική», καταχειροκροτούμενοι.

 

 

Η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη γίνεται κάτω απο δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, αφού την ίδια ώρα έχουν προγραμματιστεί και συγκεντρώσεις οργανώσεων κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης θα ακολουθήσει αεροπορική επίδειξη από μαχητικό αεροσκάφος F 16 της Ομάδας «Ζευς».

 

 

Η παρέλαση ξεκίνησε με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ ακολούθησαν οι ανάπηροι πολέμου.

 

 

Πλήθος κόσμου συνέρευσε από νωρίς, εκμεταλλευόμενος τον καλό καιρό, για να παρακολουθήσει τα άρματα και τα μηχανοκίνητα οχήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και χειροκρότησε τους άνδρες και τις γυναίκες που τις στελεχώνουν.

 

 

Στην εξέδρα των επισήμων, πέραν του ΠτΔ και του Ιταλού Προέδρου, βρίσκονται ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης και υπουργός Εθνικής Αμύνης, Π. Καμμένος, ο Κύπριος υπουργός Άμυνας, Σάββας Αγγελίδης, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φ. Γεννηματά, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης, ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζουράρις, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Μάρκος Μπόλαρης και Νίκος Παρασκευόπουλος, οι βουλευτές της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης και Έλενα Ράπτη, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, ανώτατοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων κ.α..