Π. Φιλιππίδης: Τη Μεγάλη Τρίτη για εξηγήσεις στον εισαγγελέα

Π. Φιλιππίδης: Τη Μεγάλη Τρίτη για εξηγήσεις στον εισαγγελέα

Την μεγάλη Τρίτη αναμένεται να παραδώσει τις εγγραφές εξηγήσεις του στον εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο, ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης ο οποίος ελέγχεται για δυο απόπειρες βιασμού (2010 και 2014) και έναν βιασμό (2008).

Παρότι ο γνωστός θιασάρχης και ηθοποιός αναμενόταν αρχικά την Πέμπτη (22/04) και στη συνέχεια σήμερα να καταθέσει το υπόμνημά του, εντούτοις σύμφωνα με πληροφορίες του dikastikoreportaz κάτι τέτοιο θα συμβεί την Μεγάλη Τρίτη. Και αυτό καθώς στο μεσοδιάστημα οι εισαγγελικές Αρχές κάλεσαν για κατάθεση μάρτυρες που προτάθηκαν τόσο από την πλευρά των φερόμενων ως θυμάτων όσο και από την πλευρά Φιλιππίδη.

Νομικοί κύκλοι που συνομίλησαν με το dikastikoreportaz ανέφεραν ότι θεωρείται σχεδόν αδύνατο να μην ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του ηθοποιού ο οποίος πάντως αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία, κάνοντας λόγο για μια άλλη αλήθεια. Ο ίδιος μάλιστα μέσω του υπομνήματος του φέρεται να προσκομίζει και συγκεκριμένες αποδείξεις που αντικρούουν τις βαριές καταγγελίες των τριών γυναικών που κάνουν λόγο για λεκτική αλλά και σωματική κακοποίηση. Η πιο βαριά από αυτές αφορά το 2008 όταν σύμφωνα με όσα έχουν κατατεθεί ο Φιλιππίδης φέρεται να βίασε γυναίκα στην οποία είχε τάξει δουλειά. Ακολούθησαν, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, δυο απόπειρες βιασμού μια το 2010 και μια το 2014.

Η τελευταία φέρεται να έλαβε χώρα μέσα στο αυτοκίνητο του ηθοποιού με την γυναίκα-συνάδελφο του να καταγγέλλει ότι την οδήγησε σε αδιέξοδο δρόμο του Ψυχικού, κατέβασε το παντελόνι του και αποπειράθηκε να την κακοποιήσει. Όταν εκείνη αρνήθηκε την πέταξε στο δρόμο, την απείλησε και σηκώθηκε και έφυγε.