Π. Σκουρλέτης: «Ναι» στην προοπτική συνεργασίας με το Κίνημα Αλλαγής

Π. Σκουρλέτης: «Ναι» στην προοπτική συνεργασίας με το Κίνημα Αλλαγής

Θετικός στο ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το Κίνημα Αλλαγής, εμφανίστηκε σήμερα, Τετάρτη, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Προϋπόθεση ωστόσο για τέτοιου είδους συνεργασία θα ήταν να απαλλαχθεί το Κίνημα Αλλαγής από τα «βαρίδια του παρελθόντος», όπως χαρακτήρισε ο ίδιος τους πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Σε συνέντευξή του στο “Ραδιόφωνο 24/7 88,6”, ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ότι «υπάρχει ανάγκη για νέες συμμαχίες στη βάση πραγματικών προγραμματικών συγκλίσεων, και προφανώς όταν μιλάμε για στέρεες προγραμματικές συγκλίσεις και συμφωνίες αναφερόμαστε σε χώρους που μπορούν να έχουν τις προϋποθέσεις να κάνουν κάτι τέτοιο. Πρώτα απ΄ όλα που είναι σχετικά όμοροι πολιτικά. Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, ο χώρος της Αριστεράς, όπως εκφράζεται σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ και της Σοσιαλδημοκρατίας, όπως εκφράζεται με αυτό τον τρόπο, εν πάση περιπτώσει, τον ασαφή, αλλά εκφράζεται από το Κίνημα Αλλαγής, που πρόσφατα συγκροτήθηκε, είναι δύο χώροι οι οποίοι πρέπει να συνδιαλέγονται και να αναζητήσουν τις προϋποθέσεις μιας μεγαλύτερης συνεργασίας».

Διευκρίνισε πάντως ότι η σχετική συζήτηση θα είναι ειλικρινής και «δεν θα υπηρετεί σκοπιμότητες για τη διαμόρφωση ενός νέου κυβερνητικού σχήματος, αλλά θα αναζητεί μόνιμες συνεργασίες που θα δημιουργήσουν αντίστοιχους στέρεους κοινωνικούς και πολιτικούς συσχετισμούς».