Π. Παυλόπουλος προς ΠΟΜΙΔΑ: Αναγκαία η πλήρης αναδιοργάνωση της φορολογίας των ακινήτων

Π. Παυλόπουλος προς ΠΟΜΙΔΑ: Αναγκαία η πλήρης αναδιοργάνωση της φορολογίας των ακινήτων

Την πλήρη αναδιοργάνωση της φορολογίας των ακινήτων προς την κατεύθυνση που κινείται και στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μόλις η χώρα βγει από το πρόγραμμα, υποστήριξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος σε σύντομο χαιρετισμό του κατά τη συνάντηση που είχε στο Προεδρικό Μέγαρο με τα μέλη του δ.σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ)  επεσήμανε ότι «το δικαίωμα στην ιδιοκτησία είναι ένας από τους πυλώνες, πραγματικά, της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας. Και η υπεράσπισή του -βεβαίως υπό τους όρους και μέσα στα όρια του Συντάγματος- είναι καθοριστικής σημασίας και για την λειτουργία των θεσμών αλλά και για την ίδια την οικονομία»

Ο κ. Παυλόπουλος αν και έκανε λόγο για αρνητική επιρροή του ΕΝΦΙΑ στην ιδιοκτησία υπογράμμισε πως μέσα στην κρίση αυτό ήταν ένα μέτρο έκτακτο. Επίσης, διαβεβαίωσε τα μέλη της ΠΟΜΙΔΑ ότι όλοι μαζί «θα καταφέρουμε να επιφέρουμε αυτή την αλλαγή στην φορολογία των ακινήτων, διότι είναι ανάγκη για την ίδια μας την οικονομία. Όταν θα μπορέσει ξανά η ατομική ιδιοκτησία να λειτουργήσει ως δικαίωμα πλήρως, η θετική επιρροή και στην ίδια την οικονομία, θα είναι καθοριστικής σημασίας».