Π. Κουρουμπλής: Κανένας δεν λέει ότι θα σκίσουμε τα μνημόνια

Π. Κουρουμπλής: Κανένας δεν λέει ότι θα σκίσουμε τα μνημόνια

Μονόδρομο για την Κεντροαριστερά αποτελεί η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος αναφερόμενος στην έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο κατέστησε σαφές ότι θα υπάρχει εποπτεία και όχι επιτροπεία από τους δανειστές.

«Κανένας δεν λέει ότι θα σκίσουμε τα μνημόνια. Βγαίνει η χώρα από το μνημόνιο και αποκτά ένα καλύτερο χειρισμό» τόνισε συγκεκριμένα ο κ. Κουρουμπλής σε συνέντευξη του.

Σχετικά με την Κεντροαριστερά υποστήριξε ότι «ο μόνος δρόμος για να υπάρξει είναι η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Με μια προγραμματική σύμπραξη, δεν υπάρχει άλλος δρόμος».

Σχολιάζοντας εξάλλου τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Πετρόπουλου, για μειώσεις στις συντάξεις από τον Δεκέμβριο, ανέφερε, ότι «ο Πετρόπουλος είπε αυτά που έπρεπε να πει. Στη ζωή και στην πολιτική υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες που δημιουργούν εξελίξεις. Μπορεί να πάνε καλύτερα τα πράγματα, λίγη υπομονή».

Για τη σύμπλευση με τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι επρόκειτο για συνειδητή επιλογή, επισημαίνοντας ότι όταν ήρθε στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησαν την ανατροπή, ωστόσο, όπως τόνισε, «σπάσαμε τα μούτρα μας».

Πάντως ο κ. Κουρουμπλής υποστήριξε ότι «ο ελληνικός λαός θα δώσει ακόμα μια ευκαιρία στον Τσίπρα».