Π. Καμμένος: Θα συνεχιστεί μέχρι τέλους η κυβερνητική συνεργασία

Π. Καμμένος: Θα συνεχιστεί μέχρι τέλους η κυβερνητική συνεργασία

«Η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε πείσμα όσων γράφουν σενάρια, θα συνεχιστεί μέχρι τέλους. Με απόλυτο σεβασμό στις κόκκινες γραμμές και στις διαφορετικές πολιτικές θέσεις που από την αρχή έντιμα και ξεκάθαρα έχουμε θέσει ως όρο για τη συνεργασία μας», δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για έντιμη πολιτική συνεργασία δύο διαφορετικών χώρων, ενώ σημείωσε πως οι όποιες διαφορετικές απόψεις, είναι δείγμα δημοκρατίας.

Τόνισε επίσης ότι «δύο ήταν οι κύριοι στόχοι κατά τον σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας: η έξοδος από τα μνημόνια και την επιτροπεία και η κάθαρση» και συμπλήρωσε ότι «αυτοί οι δύο στόχοι, είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωση τους».

Αναφερόμενος στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, είπε πως είναι απόλυτα συντονισμένος με τον Πρωθυπουργό. Σημείωσε ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί είναι όμηροι σε τουρκικές φυλακές και επεσήμανε ότι είναι αρχικά ένα διμερές θέμα, το οποίο παίρνει και διεθνείς διαστάσεις με τις απόψεις που εκφράζουν η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ. Ζήτησε, δε, να μην χρησιμοποιούνται ως μέσο εκβιασμού από την Τουρκία και τόνισε πως δεν υπάρχει πρόταση για ανταλλαγή.

Ερωτηθείς για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, είπε πως οι συνταγματικές αλλαγές αποτελούν απόλυτη προϋπόθεση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ