Πώς διαλέγουμε το νοστιμότερο καρπούζι;

Πώς διαλέγουμε το νοστιμότερο καρπούζι;

Καλοκαίρι χωρίς καρπούζι είναι σαν χωριάτικη σαλάτα χωρίς ελαιόλαδο! Όλοι αναπολούμε να έρθει το καλοκαίρι για να φάμε ένα δροσερό, τραγανό, γλυκό καρπούζι.

Υπάρχουν ωστόσο τρόποι για να διαλέξουμε το σωστό καρπούζι;

Καταρχάς προσέχουμε τα σημάδια στο περίβλημα του καρπουζιού: δεν επιλέγουμε αυτό με τα λευκά σημεία αλλά προτιμούμε τα κίτρινα. Τα λευκά δείχνουν πως το καρπούζι κόπηκε προτού να έχει ωριμάσει ιδανικά στον ήλιο.

 

Το φύλο του καρπουζιού: Τα μακρόστενα είναι αρσενικά και τα στρογυλλά πιο μικρά θηλυκά. Τα πιο νόστιμα και γλυκά είναι τα θηλυκά καρπούζια και για να πάρουν τα στρογγυλό σχήμα τους, πάλεψαν με τον ήλιο και το νερό

 

Το μέγεθος του καρπουζιού: Το μεγάλο μέγεθος δεν σηματοδοτεί πιο νόστιμο καρπούζι. Ο κανόνας θέλει τα μεσαίου μεγέθους καρπούζια να είναι και τα καλύτερα.

Και το κοτσάνι: Αν το κοτσάνι από το καρπούζι, είναι πράσινο, κόπηκε ενώ ήταν άγουρο ακόμα. Προτίμησε το κοτσάνι που δείχνει ξεραμένο.