Πύρινος όλεθρος στη Σιθωνία: Κάηκε το Πλατανίτσι – Τραγική η κατάσταση

Πύρινος όλεθρος στη Σιθωνία: Κάηκε το Πλατανίτσι – Τραγική η κατάσταση

Τραγική είναι η κατάσταση στη Σάρτη από τη μεγάλη φωτιά που καίει από τα ξημερώματα και με τους δυνατούς μεταβλητούς ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Λίγο πριν το μέτωπο της φωτιάς πέρασε τον δρόμο και στη συνέχεια μπήκε στο κάμπινγκ στο Πλατανίτσι μιας από τις ομορφότερες περιοχές της Χαλκιδικής και πλέον κατευθύνεται προς τη θάλασσα.

Το πρωί θα φανεί το πραγματικό μέγεθος της καταστροφής στο πανέμορφο κάμπκινγκ του δεύτερου ποδιού της Χαλκιδικής, από τη μεγάλη πυρκαγιά που σε λίγο θα συμπληρώσει 24ώρο καταστροφής. 

 

 

Συνολικά στο σημείο επιχειρούν αυτήν την ώρα 160 πυροσβέστες με 10 υδροφόρα οχήματα, 73 άτομα πεζοπόρου τμήματος, 35 πυροσβέστες με 29 βοηθητικά οχήματα.

Μέχρι να σκοτεινιάσει στο έργο της κατάσβεσης συνέδραμαν τέσσερα αεροσκάφη από αέρος, δύο ελικόπτερα κι ένα ακόμη ελικόπτερο που συντόνιζε τα εναέρια μέσα.

 

 

Η Πυροσβεστική έχει εκκενώσει την περιοχή και η κυκλοφορία στους δρόμους έχει διακοπεί.

Συνολικά επιχειρούν 160 πυροσβέστες με 70 υδροφόρα οχήματα, 73 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 35 πυροσβέστες με 29 βοηθητικά οχήματα, από τις Περιφερειακές Πυροσβεστικές Διοικήσεις Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Θεσσαλίας και Ηπείρου.

Ακόμη, στην περιοχή έχουν έρθει 3 ερπυστριοφόρα του στρατού και στρατιώτες για να συμβάλουν στην κατάσβεση, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας, στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συμμετείχαν από αέρος 4 αεροσκάφη CANADAIR, 2 ελικόπτερα μεσαίου τύπου και 1 συντονιστικό ελικόπτερο της ΠΥ