Πότε δεν ζητήσαμε «υπογραφές» για τον Μπουτάρη

Πότε δεν ζητήσαμε «υπογραφές» για τον Μπουτάρη

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε η Γραμματεία της Δημοτικής Ομάδας «Πρωτοβουλία» μετά την ανακοίνωση στήριξης στο πρόσωπο του Γιάννη Μπουτάρη, ανακοίνωση με την οποία ο Π. Αβραμόπουλος εξέφρασε ανοικτά την αντίθεσή του.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση.

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ«ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ»

Με αφορμή ορισμένα δημοσιεύματα σχετικά με την πρόσφατη ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας» για την αποδοκιμασία εκ μέρους της των προσβλητικών επιθέσεων προς το πρόσωπο του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, διευκρινίζουμε τα εξής:

1. Δεν ετέθη ποτέ θέμα «υπογραφών» στο κείμενο της Ανακοίνωσης. Ζητήθηκε η έγκριση ή μη του κειμένου από τη Δημοτική Ομάδα.

2. Δημοσίευμα που ανέφερε ονόματα δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι «αρνήθηκαν να υπογράψουν», είναι ψευδές και ατεκμηρίωτο. Ήδη με πρωτοβουλία εκ μέρους των δήθεν «αρνητών υπογραφής» έχουν αφαιρεθεί κάποια ονόματα από το δημοσίευμα

3. Επί της ουσίας, όπως είναι αυτονόητο, ουδείς εκ των συμβούλων «αρνήθηκε» να αποδοκιμάσει τις προσωπικές ύβρεις κατά του Δημάρχου ανεξάρτητα από τον τρόπο που επέλεξε να το κάνει.

4. Οι απόψεις των στελεχών της «Πρωτοβουλίας» συζητούνται ελεύθερα στις συνεδριάσεις της Δημοτικής Ομάδας. Ειδικότερα, για το θέμα των σχέσεων της χώρας μας με την πΓΔΜ έχουν πραγματοποιηθεί δύο συνεδριάσεις και ουδείς, εξ όσων συμμετείχαν σε αυτές, εμποδίστηκε με οποιονδήποτε τρόπο να εκφραστεί, κατά πάγια πρακτική της «Πρωτοβουλίας». Η συζήτηση αυτή δεν έκλεισε.

5. Το σύνολο των στελεχών της «Πρωτοβουλίας», ανεξαίρετα, έχει ταχθεί υπέρ της προσπάθειας για μια αμοιβαία επωφελή και βιώσιμη λύση στο θέμα των σχέσεών μας με τη γειτονική πΓΔΜ. Επιμέρους ζητήματα για τους όρους επίλυσης του θέματος συζητούνται δημοκρατικά και ελεύθερα στη Δημοτική Ομάδα.

Η Γραμματεία της Δ.Ο.»