Πόσο πιστευτά είναι τα λόγια και πόση η απογοήτευση;

Πόσο πιστευτά είναι τα λόγια και πόση η απογοήτευση;

Του Κώστα Μπούρη

 

Αν έκλεινες τα μάτια την ώρα που μιλούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταφερόσουν νοερά σε μια ονειρική χώρα… Αν έκανες το ίδιο στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα… επίσης θα μεταφερόσουν σε μια ονειρική χώρα.

Το κακό είναι ότι όταν ανοίγουμε τα μάτια μας, είτε ακούμε τον έναν, είτε τον άλλον,  βρισκόμαστε στην Ελλάδα του σήμερα με τα χίλια μύρια προβλήματα που όλοι βιώνουμε. Βρισκόμαστε στη χώρα μας, την πτωχευμένη! Στη χώρα μας των μνημονίων και της ανέχειας. Στη χώρα όπου ή ίδια η κυβέρνηση μας, καταρρακώνει ακόμα και την εθνική μαςε υπερηφάνεια. Βρισκόμαστε στη χώρα μας, την Ελλάδα!

Γιατί όμως γίνεται αυτό; Αναρωτηθήκατε ποτέ;

Επειδή πολύ απλά εμείς οι Έλληνες το επιλέξαμε. Εμείς οι Έλληνες που ψηφίσαμε την κυβέρνηση μας, που ξέσχισε τα μνημόνια και μας έφερε τα άλλα …τα καινούργια…

Μνημόνια που πληρώσαμε και πληρώνουμε και θα πληρώνουμε για τα επόμενα 99 χρόνια… Μνημόνια αλλά και ξέσκισμα της εθνικής μας υπερηφάνειας, τόσο με το Μακεδονικό, όσο και με τους σταυρούς στις παραλίες της Λέσβου. Μνημόνια που διώξανε τα παιδιά μας να δουλέψουν σε άλλες αγορές…. Παλιά το λέγανε ξενιτιά!

Και επειδή η αφεντιά μου δεν θα ζει να πληρώνει και ούτε να βιώσει όποιο κακό ακόμα βρει τη χώρα, είναι καλό να μάθουμε εμείς οι γέροι πως επιλέγουμε κυβερνήσεις, μήπως και ζήσουν καλύτερα να παιδιά μας. Να μάθουμε εμείς οι γέροι πως μπορούμε να μειώσουμε τη ζημιά που έκαναν σε μας οι πατεράδες μας που ψήφιζαν με βάση το διορισμό της κόρης ή του γιού στο δημόσιο ή απλά για μια μηδαμινή αύξηση στη σύνταξη!

Να μάθουμε να ακούμε τις εξαγγελίες του Αλέξη, του Κυριάκου και όλων των άλλων, κοστολογώντας και μετρώντας αν αυτά που μας λένε μπορούν να γίνουν πράξη!

Για παράδειγμα το σχίσιμο των μνημονίων ακουγόταν από τότε… κάπως περίεργο. Ακόμα και κάποιοι πολύ πιστοί του ΣΥΡΙΖΑ, αναρωτιόταν πως θα το κάνει. Την απάντηση την βιώσαμε: Όχι μόνο δεν το έκανε, όχι μόνο δεν τα ξέσχισε αλλά έφερε και άλλα καινούργια που τα πληρώνουμε και θα τα πληρώνουμε για ακόμα 99 χρόνια!

Ακούσαμε τον Μητσοτάκη να λέει πράματα. Πράματα πολλά  και  ίσως ονειρικά! Ας σκεφτούμε λοιπόν και ας μετρήσουμε αν αυτά που μας είπε είναι ονειρικά ή πραγματικά.

Δεν είπε για σχίσιμο μνημονίων. Δεν είπε για ανατροπές των συμφωνηθέντων, όπως την κατάργηση της μείωσης των συντάξεων.  Μίλησε για δουλεία, για αλλαγή της νοοτροπίας και έναν νέο τρόπο διοίκησης. Μας είπε ότι όλοι ανεξαρτήτως κομματικών πεποιθήσεων πρέπει να δουλέψουμε με έναν νέο τρόπο διοίκησης για να ξαναφέρουμε τη χώρα ψηλά οικονομικά ώστε να ζούμε από τα δικά μας τα λεφτά και όχι από τα δανεικά.

Ωραία όλα αυτά! Πολύ ωραία! Αλήθεια γιατί να τον πιστέψουμε;

Θεωρητικά θα έλεγα ότι μίλησε με βάση τη λογική! Ωστόσο η λογική δεν χωρά στον λαό μας που από το πάρτι των ΚΠΣ, πέρασε στο πάρτι του σχισίματος των μνημονίων!

Ίσως θα πρέπει λοιπόν να μείνουμε στο σήμερα να αναρωτηθούμε πως μπορούμε να ξαναγεμίσουμε το πορτοφόλι μας!

Πάντως με προσλήψεις στο δημόσιο και με κοινωνικά επιδόματα δε νομίζω ότι η χώρα μπορεί να γνωρίσει πραγματική ανάπτυξη και ούτε να γεμίσει πραγματικά το πορτοφόλι. Απλά συντηρούμε τη λογική των παλιών που διόριζαν στο δημόσιο για να εκλέγουν …με τον παρά τον πλήρωναν οι άλλοι οι υπόλοιποι….  Μόνο που τώρα λεφτά δεν υπάρχουν και τα δανεικά τελειώσανε…. Έχει μείνει μόνο το «μαξιλαράκι» της υπερφορολόγησης… επομένως πορτοφόλι άδειο!