Πόλεμος ξέσπασε ανάμεσα σε Μπαρντό και Ουλό

Πόλεμος ξέσπασε ανάμεσα σε Μπαρντό και Ουλό

Πόλεμος ξέσπασε στη  Γαλλία ανάμεσα στην Μπριζίτ Μπαρντό και τον Νικολά Ουλό. Τη γνωστή ηθοποιό – οικολόγο και τον υπουργό Οικολογικής Μεταρρύθμισης και έναν από τους επίσης γνωστούς οικολόγους και παλαιό αστέρι της τηλεόρασης. Μάλιστα ο Ουλό παρόλο που είχε αποτελέσει στόχο κι άλλων πολιτικών της χώρας του για να στελεχώσει κάποιο υπουργείο εκείνος απάντησε θετικά μόνο στον Εμανουέλ Μακρόν.

Οι μάχες μεταξύ τους είχαν ξεκινήσει εδώ και καιρό. Φαίνεται όμως τώρα πως… ξέφυγαν. Για την Μπαρντό, η οποία πριν μερικές μέρες έγινε δεκτή από τον Μακρόν στο Ελιζέ, ο Ουλό δεν είναι παρά  ένας «πρώτης τάξης δειλός». Ενώ για τον υπουργό η Μπαρντό μια «δημαγωγός». Όσο για κάποια συγγνώμη… μάλλον κανείς εκ των δυο δεν προτίθεται να προβεί σε κάτι τέτοιο.

Η Μπαρντό επιμένει  πως ο Ουλό δρα σαν να μην είχε κάποια εξουσία. Πως δεν λαμβάνει πρωτοβουλίες, πως δεν κάνει για τίποτα. Η πρώην ηθοποιός είπε κι άλλα σε συνέντευξη που παρέθεσε σε περιφερειακό μέσο και στο πλαίσιο της οποίας ζήτησε και την παραίτηση του υπουργού.  Ο Ουλό της τηλεφώνησε μάλιστα για να απαντήσει εκείνη: αυτή την Κυριακή με ξύπνησε ένα τηλεφώνημα από κάποιον Νικολά Ουλό και που ανάμεσα στα άλλα είπε πως τα χέρια του ήταν δεμένα και πως όσα ήθελε να κάνει μπλοκάρονται από το Ελιζέ. Και του έκλεισε το τηλέφωνο.

Την τηλεφωνική συνομιλία επιβεβαίωσε ώρες αργότερα ο Ουλό χωρίς να δώσει λεπτομέρειες. Είπε μόνο πως «δεν υπάρχει καλύτερος και πιο χρήσιμος τρόπος να δράσει από μια ειλικρινή κι αυθόρμητη συζήτηση, κάτι που προφανώς η Μπριζίτ Μπαρντό δεν ήθελε να συνεχίσει και πως από τη στιγμή που άρχισα να παραθέτω συγκεκριμένα επιχειρήματα η κυρία Μπαρντό προτίμησε να κλείσει το τηλέφωνο».

Βέβαια ο Ουλό δεν σταμάτησε εκεί. Προφανώς εκνευρισμένος απάντησε στην Μπαρντό λέγοντας: Από πού κι ως που μιλά για δειλία όταν εκείνη προσβάλλει εξ αποστάσεως, ήσυχα από το σπίτι της στο Σαν Τροπέ, κάνοντας δημαγωγία για τα ζώα» διερωτήθηκε.

“Δεν τους αντέχω τους δημαγωγούς. Δεν αμφισβητώ πως έχει δουλέψει πολύ για τα ζώα και πως το έκανε με ζέση αλλά υπάρχουν στιγμές που πρέπει να σταματά και να μη δίνει συμβουλές από μακριά. Δεν προχωρούν τα θέματα έτσι”. Τέλος, είπε πως οι προσπάθειες της ηθοποιού λόγω και της απλότητάς τους δεν προχωρούν πάντα τα ζητήματα που αφορούν τα ζώα τα οποία είναι πολύ πιο σύνθετα από ό,τι εκείνη νομίζει.

Η διαμάχη ανάμεσα στους δυο κρατά καιρό από όταν η Μπαρντό είχε κατηγορήσει τον πρώην πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και τον Ουλό για τη στάση του σχετικά με τα άλογα και τους λύκους. Η ηθοποιός έκανε το ίδιο και με τον Μακρόν λέγοντας πως δεν απάντησε στα δυο γράμματα που του έστειλε. Την δέχτηκε πριν δυο εβδομάδες κι εκείνη μάλιστα χαρακτήρισε τη συνάντηση θετική.

Ο Ουλό πάντως ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να έχει η Μπαρντό τον τελευταίο λόγο. Πως δεν θα χρησιμοποιήσει τον Τύπο για το θέμα και πως αν εκείνη συνεχίσει έτσι θα τον βρει αντιμέτωπο!