“Πυρετώδεις” εργασίες στην εσωτερική περιφερειακή της Θεσσαλονίκης με “φόντο” την ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας

“Πυρετώδεις” εργασίες στην εσωτερική περιφερειακή της Θεσσαλονίκης με “φόντο” την ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας

Με “φόντο” την ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας Οδού, οι διαδικασίες της οποίας αναμένεται να ξεκινήσουν με τη σχετική προκήρυξη πολύ σύντομα (βάσει προγραμματισμού στις 26 Ιανουαρίου), εξελίσσονται τα έργα αναβάθμισης στην Εσωτερική Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης.

Ο κόμβος Ευκαρπίας έχει παραδοθεί, τμήμα του έργου που αφορά τον κόμβο Α16 και τη σύνδεση με την ΠΑΘΕ έχει επίσης ολοκληρωθεί, ενώ τα έργα συνεχίζονται για τη δημιουργία δύο ανισόπεδων κόμβων (ΑΚ14 25ης Μαρτίου και Α/Κ Μακρυγιάννη), την αναβάθμιση του Α/Κ Λαγκαδά, την αντικατάσταση στηθαίων ασφαλείας, τη δημιουργία κεντρικής νησίδας (βάσει νέων προδιαγραφών) και την ανανέωση του ασφαλτοτάπητα σε όλο το μήκος του τμήματος. Παρεμβάσες προβλέπονται και στο παράπλευρο και τοπικό δίκτυο. Στο έργο περιλαμβάνονται εργασίες χωματουργικών, τεχνικών, οδοστρωσίας, ασφαλτικών, φωτισμού, σήμανσης, ασφάλειας, οικοδομικών και πρασίνου.

Οι εργασίες ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2013 με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τον Οκτώβριο του 2015. Όμως λόγω προβλημάτων υλοποίησης του προαπαιτούμενου έργου μεταφοράς αγωγού της ΕΥΑΘ, δόθηκε παράταση μέχρι τις 26 Μαΐου 2018.

Ήδη  έχουν βρεθεί πίσω από το νέο χρονοδιάγραμμα που προέβλεπε ολοκλήρωση εντός του 2017 και οι εργασίες στο τμήμα του έργου στο ύψος του κόμβου Μαιάνδρου, όπου ο κόμβος μεν παραδόθηκε, αλλά μένουν σε εκκρεμότητα αρκετές παράπλευρες εργασίες.

Η πίεση για ταχύρυθμη ολοκλήρωση των εργασιών πάντως, έχει …αυξηθεί, καθώς το Υπουργείο Υποδομών θέλει τα έργα που εποπτεύει η Εγνατία Οδός σε πλήρη εξέλιξη, ενόψει των διαπραγματεύσεων για την παραχώρησή της σε ιδιώτες.

Αυτό ενισχύεται από τη συνολική εικόνα περιλαμβάνει και τα έργα που αφορούν την εγκατάσταση διοδίων στην εξωτερική περιφερειακή της Θεσσαλονίκης και σε περιφερειακά σημεία, παράλληλων αξόνων της Εγνατίας. Στους Ευζώνους για παράδειγμα, υπάρχουν έντονες αντιδράσεις για την κατασκευή σταθμού διοδίων, όταν σε μήκος 45 χιλιομέτρων περίπου, στον οδικό άξονα δεν έχει ξεκινήσει η παραμικρή αναβάθμιση, ώστε να ισχύει η ανταποδοτικότητα.