Πυρά Ερντογάν κατά ΝΑΤΟ: Αν αρκούσε η δύναμή τους θα έπαιρναν ανοιχτά θέση απέναντί μας

Πυρά Ερντογάν κατά ΝΑΤΟ: Αν αρκούσε η δύναμή τους θα έπαιρναν ανοιχτά θέση απέναντί μας

Πυρά κατά της ηγεσίας του ΝΑΤΟ εξαπέλυσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε δηλώσεις του από το Μέρσιν όπου βρίσκεται για το νομαρχιακό συνέδριο του Κόμματος ΑΚ.

Ο Ερντογάν τόνισε ότι το ΝΑΤΟ δεν συνδράμει τον αγώνα της Τουρκίας κατά της τρομοκρατίας και μάλιστα προσπαθεί να θέσει εμπόδια.

«Έι ΝΑΤΟ; Πού είσαι; Τόσο αγώνα δίνουμε. Μέλος του ΝΑΤΟ δεν είναι η Τουρκία; Εσύ που είσαι; Στο Αφγανιστάν, κάλεσες αμέσως εκεί τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, γιατί λοιπόν δεν είσαι στη Συρία;», είπε χαρακτηριστικά.

Υπογραμμίζοντας ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ ουσιαστικά αντί να υποστηρίζουν την Τουρκία στον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας στη Συρία, προσπαθούν να σταθούν εμπόδιο, επεσήμανε:

«Οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, βασικά αν αρκούσε η δύναμή τους θα έπαιρναν ανοιχτά θέση απέναντι μας, αλλά όταν βλέπουν ότι η Τουρκία στέκεται στο ύψος της, δεν τολμούν να το κάνουν. Αυτό που θέλαμε όμως εμείς ήταν το εξής: Μας φώναξες στο Αφγανιστάν ήρθαμε, μας φώναξες στη Σομαλία ήρθαμε, τώρα σε φωνάζω εγώ, έλα να δούμε στη Συρία. Γιατί δεν έρχεσαι;».

Πηγή: enikos.gr, trt.net.tr