Πυρά εκ των έσω από Ν. Μαυραγάνη: «Απορριπτέα και κακή η συμφωνία των Πρεσπών»

Πυρά εκ των έσω από Ν. Μαυραγάνη: «Απορριπτέα και κακή η συμφωνία των Πρεσπών»

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης για τη συμφωνία των Πρεσπών με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Νίκο Μαυραγάνη να την χαρακτηρίζει απορριπτέα και κακή.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ , ο κ. Μαυραγάνης υπογράμμισε πως όταν η συμφωνία  προς κύρωση στη Βουλή, οι ΑΝΕΛ  θα άρουν την εμπιστοσύνη τους προς την κυβέρνηση.

«Κανείς δεν γνωρίζει πότε θα έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στην Βουλή. Η συμφωνία έχει άρει πολλές από τις ήττες του παρελθόντος, μία από αυτές του Αντώνη Σαμαρά το 1992. Δεν ήρθη όμως η βασικότερη η χρήση του όρου Μακεδονία. Αν θέλουμε να βάλουμε μία ταμπέλα στην συμφωνία, λέμε ότι  είναι μία κακή και απορριπτέα συμφωνία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μαυραγάνης μιλώντας για τη στάση των ΑΝΕΛ στην περίπτωση που έρθει στη Βουλή η συμφωνία, ανέφερε πως «θα αποσύρουμε την  εμπιστοσύνη μας από την κυβέρνηση και όχι μόνο τους υπουργούς».

Ο κ. Κοτζιάς, πρόσθεσε,  έκανε κακό χειρισμό στο ζήτημα της συμφωνίας καθώς δόθηκε το όνομα «Βόρεια Μακεδονία».

Ο κ. Μαυραγάνης τόνισε ακόμη πως η υπογραφή του Πρωθυπουργού και του Υπουργού εξωτερικών είναι «ανίσχυρη» μέχρι τουλάχιστον να κυρωθεί η συμφωνία.