«Πυρά» Βαρουφάκη στον Τσίπρα: ”Δεν έχουμε κυβέρνηση, έχουμε εντολοδόχους”

«Πυρά» Βαρουφάκη στον Τσίπρα: ”Δεν έχουμε κυβέρνηση, έχουμε εντολοδόχους”

Για ακόμα μία φορά ο Γιάνης Βαρουφάκης καταφέρθηκε κατά των δανειστών.

«Όλοι γνωρίζουμε ότι κάθε μέρα που περνάει είναι χειρότερη από την προηγούμενη» δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης στο Epsilon.

«Έχουμε μια τετραπλή χρεοκοπία, ένα χρεοκοπημένο κράτος στο διηνεκές, τράπεζες σε κατάσταση χρεοκοπίας, νοικοκυριά που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν, επιχειρήσεις σε κατάσταση ημιπτώχευσης. Όταν όλοι χρωστούν σε όλους και κανείς δεν μπορεί να πληρώσει, το να προσποιείσαι ότι μέσα από δανεικά και περαιτέρω περικοπές θα αποδράσεις από την μονιμοποιημένη χρεοδουλοπαροικία, αποτελεί την μεγαλύτερη ύβρη» συμπλήρωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας πως «δεν έχουμε κυβέρνηση, έχουμε εντολοδόχους».

«Μου περιποιεί ιδιαίτερη τιμή ο κ. Βίζερ, ο αρχιτροϊκανός, το κόστος της τρόικας να θέλει να το μεταφέρει και να το μετασχηματίσει, να το μεταμορφώσει, να το μετονομάσει σε κόστος Βαρουφάκη. Κάθε υπουργός πρέπει να κρίνεται, αλλά τον κρίνεις με τρία νούμερα. Πρώτον, τα ταμειακά του κράτους όταν ανέλαβε και όταν παρέδωσε, στη δική μου περίπτωση ήταν λίγο καλύτερα, ήταν τραγικά όταν παρέλαβα. Το δεύτερο νούμερο είναι το χρέος, το χρέος ήταν λίγο λιγότερο, έκανα τις αποπληρωμές στο ΔΝΤ χωρίς να πάρω ούτε ένα ευρώ νέο χρέος. Τρίτον, τι ήταν το ΑΕΠ όταν ανέλαβα και όταν παρέδωσα, ήταν λίγο-πολύ το ίδιο. Το κόστος Βαρουφάκη δεν υπάρχει, αυτό που υπήρξε ήταν το κόστος της Τρόικας με το κλείσιμο των τραπεζών» ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης.

«Ο Αλέξης Τσίπρας και η ομάδα του είχαν αποφασίσει από την αρχή ή τουλάχιστον κάποια στιγμή, χωρίς να μπορώ να προσδιορίσω ποια ήταν αυτή η χρονική στιγμή, ότι θα υπογράψουν ένα νέο μνημόνιο» συμπλήρωσε.

«Καμία διαπραγμάτευση. Το 2015 δεν πρέπει να επαναληφθεί, η διαπραγμάτευση δεν πρέπει να επαναληφθεί» τόνισε.

Ερωτηθείς για τη δήλωση του ότι θα έκανε τη βρώμικη δουλειά του Πρωθυπουργού είπε «Βεβαίως. Αυτό ισχύει και για τη θέση του υπουργού Οικονομικών. Έχεις κάποια αμφιβολία ότι αν ήμουν εγώ στο Μαξίμου τον Ιούνιο- Ιούλιο του 2015 ότι θα υπέγραφα ποτέ το μνημόνιο; Σε καμία περίπτωση».

eleftherostypos