Προφυλακίστηκαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί- Τι είπαν στις καταθέσεις τους

Προφυλακίστηκαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί- Τι είπαν στις καταθέσεις τους

Προφυλακιστέοι με την κατηγορία  «παραβίαση πρώτου βαθμού απαγορευμένης στρατιωτικής περιοχής» κρίθηκαν από το δικαστήριο της Ανδριανούπολης, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στον Έβρο όταν εισήλθαν  άθελα σε τουρκικό έδαφος.

Σύμφωνα με το Κυπριακό πρακτορείο που επικαλείται τα τουρκικά Μέσα, οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κουκλατζής κατηγορούνται τελικά για παράνομη είσοδο στην Τουρκία και όχι για κατασκοπεία. Η προφυλάκισή τους, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, λήφθηκε λόγω «υποψίας ότι θα αποδράσουν», «για υποψία παραποίησης στοιχείων», για «μη άδεια παραμονής τους στην Τουρκία», για «πιθανότητα διαφυγής τους στο εξωτερικό».

Εν τω μεταξύ, τις συνθήκες σύλληψή τους από την τουρκική περίπολο, κατέθεσαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί στο δικαστήριο της Αδριανούπολης. Και οι δύο φέρονται να κατέθεσαν ότι «δεν είμαστε πράκτορες».

Ο 25χρονος ανθυπολοχαγός Άγγελος Μιτρετώδης φέρεται να κατέθεσε, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ ότι κατά τις 10.30 βγήκαν σε περιπολία. «Το χιόνι ήταν γύρω στα 20-25 εκατοστά. Όταν είδαμε ίχνη παπουτσιών πάνω στο χιόνι αρχίσαμε να τα ακολουθούμε σκεπτόμενοι ότι είναι ίχνη παράνομων μεταναστών. Ακολουθώντας τα ίχνη φτάσαμε κάτω από ένα δέντρο, απέναντί μας βρέθηκαν Τούρκοι στρατιώτες και μας πήραν τα όπλα. Μετά μας μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα. Εμείς δεν είμαστε πράκτορες, δεν περάσαμε τα σύνορα σκόπιμα. Περάσαμε τα σύνορα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών».