Προσπάθησαν να “εξάγουν” στη Τουρκία 60 κιλά ακατέργαστης κάνναβης

Προσπάθησαν να “εξάγουν” στη Τουρκία 60 κιλά ακατέργαστης κάνναβης

“Εξαγωγή” στη Τουρκία 60 και πλέον κιλών ακατέργαστης κάνναβης προσπάθησε να κάνει ένα ζευγάρι αλλά τελικά έγινε αντιληπτό από τους αστυνομικούς και συνελήφθησαν.

Συγκεκριμένα πρόκειται για έναν 39 ετών και μιας γυναίκας 33 ετών, που με το αυτοκίνητο τους προσπάθησαν να περάσουν από τον  Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Καστανεών, όταν έγιναν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Καστανεών Έβρου.

Κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι παραπάνω αστυνομικοί με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Καστανέων, τελωνειακών υπαλλήλων και αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών, κατάφεραν να εντοπίσουν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο κάτω μέρος του οχήματος, 24 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 60.418 γραμμαρίων.

Κατασχέθηκαν η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, καθώς επίσης 3 κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 1.100 ευρώ και μια συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.