Προσοχή! Μην ζητάς έξω λεμόνι στο νερό σου!

Προσοχή! Μην ζητάς έξω λεμόνι στο νερό σου!

Μπορεί το νερό με λεμόνι να αποτελεί εδώ και χρόνια ένα από τα πιο δημοφιλή μυστικά αδυνατίσματος, καθώς αποτοξινώνει τον οργανισμό, ειδικά το πρωί με άδειο στομάχι, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας επιταχύνει το μεταβολισμό.

Όπως φαίνεται όμως αποτελεί μια υγιεινή συνήθεια μόνο όταν την ακολουθείς στην άνεση του σπιτιού σου και όχι όταν βρίσκεσαι σε κάποια καφετέρια ή εστιατόριο.

Πιο συγκεκριμένα, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Κλέμσον ανακάλυψαν πως η συνήθεια αυτή δεν είναι πάντα τόσο ευεργετική, όσο νομίζουμε. Σκέψου το: Ποιος δεν έχει δει ένα μπολ με φέτες από λεμόνια να “κάθεται” στον πάγκο του μπαρ; Σίγουρα έχεις αναρωτηθεί κατά πόσο είναι καθαρά. Ε, λοιπόν, η έρευνα έδειξε ότι τα υγρά αυτά λεμόνια απορροφούν το 100% των βακτηρίων, ενώ τα ξηρά το 30%. Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι τα λεμόνια που φυλάσσονται σε θερμοκρασία δωματίου για 24 ώρες έχουν αύξηση του πληθυσμού Ε. Coli σε σύγκριση με αυτά που έχουν ψυχθεί όλη τη νύχτα. Βέβαια ακόμη και τα λεμόνια που έχουν υποβληθεί σε ψύξη παρουσίασαν ίχνη βακτηρίων μετά την αποθήκευση. Εντύπωση προκάλεσε επίσης, ότι 9% των βακτηρίων από τα χέρια των ερευνητών μεταφέρθηκε στον πάγο.

Καλύτερα να ξεχάσετε το λεμόνι όταν είστε έξω, λοιπόν και να αρκείστε στο απλό, κλασικό νεράκι…

olivemagazine.gr