Προς σκληρό lockdown η Αττική – Πιθανό το σενάριο απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα

Προς σκληρό lockdown η Αττική – Πιθανό το σενάριο απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα

Μια «ανάσα» από το «κόκκινο» και την επιστροφή σε σκληρό lockdown βρίσκεται η Αττική με την Επιτροπή των ειδικών όπως φαίνεται να έθεσε στο τραπέζι στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση που είχε αυστηρά περιοριστικά μέτρα καθώς τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζεται μια νέα αύξηση των κρουσμάτων.

Με τα καταστήματα να έχουν ανοίξει μόλις δύο εβδομάδες και τα δημοτικά να ολοκληρώνουν μόλις την τρίτη εβδομάδα, τα σχέδια της κυβέρνησης ανατρέπονται και πάλι αφού για ακόμα μία φορά τα πλάνα της δε βγαίνουν.

Ένα από τα πιο σκληρά μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση είναι και η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα όπως συμβαίνει στις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» κάτι που επιβεβαίωσε και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών για τον κορονοϊό, Νίκος Σύψας, μιλώντας το πρωί στο Open.

«Μια από τις σκέψεις που εξετάζονται είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας να ισχύει από τις 18:00 το απόγευμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το λιανεμπόριο, η επαναφορά του click away θεωρείται σχεδόν βέβαιη ενώ ειδικά για τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης πιθανό είναι να εφαρμοστεί το click in shop. Με το λιανεμπόριο να έχει ανοίξει μόλις 15 ημέρες άγνωστη παραμένει προσώρας η επίδρασή του ως προς τη διασπορά του ιού.

Δεν είναι γνωστό επίσης ποια θα είναι η απόφαση για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια με τον κ. Σύψα να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξει μόνο η Γ΄Λυκείου, παρόλο που στο παρελθόν είχε αποκλείσει μια τέτοια πιθανότητα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν μετά και τη σημερινή συνεδρίαση που θα έχει η Επιτροπή των ειδικών και τα τελικά μέτρα θα ανακοινωθούν το απόγευμα από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ισχύουν στις «κόκκινες» περιοχές είναι τα παρακάτω:

  • Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων των περιοχών (εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας)
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 18:00 έως τις 05:00 εντός της Τοπικής Κοινότητας
  • Αναστολή λιανεμπορίου
  • Αναστολή θρησκευτικών εκδηλώσεων

Την Πέμπτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 716 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ από τα οποία τα 313 μολύνσεις να εντοπίζονται στην Αττική.