Προς νέα αναδιοργάνωση οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Προς νέα αναδιοργάνωση οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Η αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων ως πρόταση της στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων προς την πολιτική ηγεσία της χώρας, στοχεύει στην κάλυψη των επιχειρησιακών απαιτήσεων, στην περαιτέρω αύξηση του επιπέδου ετοιμότητας και στη μείωση του κόστους συντήρησης μονάδων, παρατηρούσαν σήμερα αρμόδιες πηγές του ΓΕΕΘΑ.

Οι ίδιες πηγές γνωστοποίησαν ότι στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων, η ΑΣΔΕΝ θα αναβαθμιστεί σε Διοίκηση Αρχιπελάγους με διακλαδικό επιτελείο και διοικητή κυρίως από τον Στρατό Ξηράς.

«Όσον αφορά στην προμήθεια των μεταχειρισμένων ελικοπτέρων Καϊόβα από τις ΗΠΑ», οι ίδιες πηγές διευκρίνιζαν ότι, «από τα 70 ελικόπτερα τα 36 θα είναι σε πλήρη επιχειρησιακή αξιοποίηση, περίπου 10 θα χρησιμοποιηθούν ως εκπαιδευτικά και τα υπόλοιπα ως ανταλλακτικά». Θα χρησιμοποιηθούν δε για την άμυνα των νησιών και για την περαιτέρω βελτίωση του επιπέδου ετοιμότητας αντίδρασης των δυνάμεων των νήσων, σημείωναν. 
Η επίσκεψη Ερντογάν 

Όσον αφορά στην επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα οι ίδιες πηγές σχολίαζαν ότι είναι καλό να υπάρχει επικοινωνία ώστε να πέσει η πίεση στο Αιγαίο -που ελογχεύει τον κίνδυνο ατυχήματος- υπό την προϋπόθεση όμως ότι αυτό δεν θα εκληφθεί ως υπαναχώρηση εθνικών θέσεων.

Απέδιδαν δε δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, σε λόγους εντυπωσιασμού και εσωτερικής κατανάλωσης, καθιστώντας ωστόσο σαφές ότι θα ήταν πολύ επικίνδυνο να θεωρήσουμε ότι γίνονται μόνο για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ