Προς απαγόρευση οι συγκεντρώσεις για Γρηγορόπουλο

Προς απαγόρευση οι συγκεντρώσεις για Γρηγορόπουλο

Ημέρα μνήμης η 6η Δεκεμβρίου καθώς συμπληρώνονται δώδεκα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό, Επαμεινώνδα Κορκονέα, στα Εξάρχεια.

Η κυβέρνηση, έχοντας ως οδηγό το Πολυτεχνείο και κάνοντας επίκληση του «δημοσίου συμφέροντος» αναμένεται -μέσω της ΕΛ.ΑΣ- να ανακοινώσει εκ νέου απαγόρευση συναθροίσεων βγάζοντας στους δρόμους, κυρίως των Αθηνών, χιλιάδες αστυνομικούς έτοιμος να καταστείλουν όσους αγνοήσουν τα μέτρα που θα ανακοινωθούν.

Η απόφαση θα επικαλείται τα «κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού» και θα έχει ισχύ σε ολόκληρη την επικράτεια, προβλέποντας πρόστιμα 3.000 και 5.000 ευρώ για όσους διοργανώνουν δημόσιες συναθροίσεις και 300 ευρώ για όσους συμμετέχουν σε αυτές.

Μεσολογγίου και Τζαβέλλα

Ωστόσο, κάλεσμα για να τιμηθεί η μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, απευθύνουν με κείμενο υπογραφών δικηγόροι, δημοσιογράφοι, εκπαιδευτικοί, καλλιτέχνες, ακτιβιστές και άλλοι.

«Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας (φορώντας μάσκες και κρατώντας αποστάσεις) θα βρεθούμε στην οδό Μεσολογγίου και Τζαβέλλα, στον τόπο της δολοφονίας του Αλέξανδρου, στο μνημείο που έχει στηθεί» σημειώνουν στο κείμενο που έχουν ετοιμάσει. «Για να αφήσουμε ένα λουλούδι, ένα γράμμα, μία υπόσχεση. Για να παραμείνουμε άνθρωποι» υπογραμμίζουν.

Κάλεσμα σε συγκέντρωση στο ίδιο σημείο απευθύνει και το «Μέτωπο Αντίστασης» δίνοντας ραντεβού στις 11:00, το πρωί της Κυριακής. Αντίστοιχα καλέσματα έχουν δημοσιευτεί στο athensindymedia για την Πάτρα, την Κομοτηνή και το Αγρίνιο.

Σε συγκέντρωση στα Προπύλαια την Κυριακή 6 Δεκέμβρη στις 12.30 καλεί το ΚΚΕ (μ-λ).

Ο Χρυσοχοΐδης προανήγγειλε τα μέτρα

Στην πρόσφατη επίσκεψή του στον Βόλο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προανήγγειλε μέτρα αντίστοιχα με αυτά που πάρθηκαν για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ερωτηθείς εάν θα επιτραπούν ή όχι οι εκδηλώσεις για την 6η Δεκέμβρη, απάντησε ότι θα ισχύσουν μέτρα αντίστοιχα με εκείνα της 17ης Νοεμβρίου: «Θα γίνει με σεβασμό και αποδίδοντας τιμή στη μνήμη του, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που έγινε η αντίστοιχη για τους νεκρούς του Πολυτεχνείου».