Προς αναβολή της ψηφοφορίας για να καταθέσει η γυναίκα που καταγγέλλει σεξουαλική κακοποίηση από τον εκλεκτό του Τραμπ

Προς αναβολή της ψηφοφορίας για να καταθέσει η γυναίκα που καταγγέλλει σεξουαλική κακοποίηση από τον εκλεκτό του Τραμπ

Ο συντηρητικός υποψήφιος του Ντόναλντ Τραμπ για το Ανώτατο Δικαστήριο Μπρετ Κάβανο απέρριψε για μία ακόμη φορά σήμερα τις κατηγορίες σε βάρος του περί σεξουαλικής επίθεσης, διαβεβαιώνοντας ότι είναι έτοιμος να καταθέσει ενώπιον της Γερουσίας για υπερασπισθεί την τιμή του.

«Πρόκειται για απόλυτα ψευδείς κατηγορίες. Δεν έχω κάνει τίποτα όπως αυτά που η καταγγέλλουσα περιγράφει, εναντίον της ή εναντίον οποιουδήποτε» τόνισε ο Κάβανο.

«Επειδή αυτά τα γεγονότα δεν εκτυλίχθηκαν ποτέ. Δεν είχα την παραμικρή ιδέα για το πρόσωπο που διατύπωσε αυτές τις κατηγορίες μέχρι χτες που αποκαλύφθηκε η ταυτότητά του» συμπλήρωσε.

«Είμαι διατεθειμένος να καταθέσω ενώπιον της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Γερουσίας (…) για να αντικρούσω αυτές τις κατηγορίες αναφορικά με γεγονότα πριν από 36 χρόνια και να υπερασπιστώ την ακεραιότητά μου» επισήμανε ο 53χρονος σε ένα σύντομο δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.

Την ίδια ώρα, και η Κριστίν Μπλέισι Φορντ, η γυναίκα που κατηγορεί τον υποψήφιο του Ντόναλντ Τραμπ για το Ανώτατο Δικαστήριο, ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά, γνωστοποίησε σήμερα ότι είναι έτοιμη να μιλήσει δημοσίως.

Η πανεπιστημιακός, ηλικίας 51 ετών, κατηγορεί τον δικαστή Μπρετ Κάβανο, ηλικίας 53 ετών, ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά τη δεκαετία του 1980, όταν και οι δύο ήταν μαθητές λυκείου σε συνοικία του Μέριλαντ, ενώ εκείνος βρισκόταν σε κατάσταση «πλήρους μέθης» μαζί με έναν φίλο του ο οποίος έβλεπε τα όσα συνέβαιναν. Ο δικαστής απορρίπτει κατηγορηματικά τις κατηγορίες.

Έπειτα από 35 χρόνια σιωπής, η καθηγήτρια ψυχολογίας είναι έτοιμη να παρουσιάσει τη δική της εκδοχή των γεγονότων ενώπιον των κοινοβουλευτικών που έχουν κληθεί να επικυρώσουν τον διορισμό του Μπρετ Κάβανο, είπε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN η δικηγόρος της Ντέμπρα Κατζ. Η Φορντ εμμένει στην άποψή της και λέγεται πως έχει μιλήσει για το συμβάν μερικές φορές στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων με κάποιες από αυτές να γίνονται στη διάρκεια θεραπείας με ψυχολόγο.

Ερωτηθείσα «εάν θα ήταν έτοιμη να καταθέσει δημοσίως ενώπιον της Επιτροπής Δικαιοσύνης», η Κατζ απάντησε «ναι». Ωστόσο, προς το παρόν δεν έχει ζητηθεί κάτι τέτοιο στην πελάτισσά της από τους γερουσιαστές, διευκρίνισε η ίδια.

«Η γυναίκα αυτήν δεν πρέπει ούτε να γίνει αντικείμενο προσβολών ούτε να αγνοηθεί» αντέδρασε από την πλευρά της η σύμβουλος του Λευκού Οίκου Κελιάν Κόνγουεϊ, που μίλησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox.

«Το να επιτραπεί σε αυτήν τη γυναίκα να καταθέσει υπό όρκο και να επιτραπεί στον δικαστή Κάβανο να ακουστεί υπό όρκο αναφορικά με αυτές τις αρκετά συγκεκριμένες κατηγορίες, (οι καταθέσεις αυτές) θα προστεθούν στα έγγραφα εκείνα που οι κοινοβουλευτικοί πρέπει να λάβουν υπόψη τους για να αποφασίσουν να επικυρώσουν ή όχι» τον διορισμό του, συμπλήρωσε η αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ- ΜΠΕ.

Για τους λόγους αυτούς αυξάνουν ολοένα και περισσότερο οι φωνές που προτείνουν να αναβληθεί η ψηφοφορία της Πέμπτης. Μάλιστα οι Δημοκρατικοί εξέφρασαν την άποψη πως αν προχωρήσει η διαδικασία της ψηφοφορίας χωρίς να ακουστεί η καθηγήτρια θα αποτελέσει μια προσβολή προς όλες τις γυναίκες.