Προκαταρκτική έρευνα για τα επεισόδια μετά την πορεία αντιεξουσιαστών του Σαββάτου

Προκαταρκτική έρευνα για τα επεισόδια μετά την πορεία αντιεξουσιαστών του Σαββάτου

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα επεισόδια που σημειώθηκαν μετά τη λήξη της πανβαλκανικής πορείας αντιεξουσιαστών το περασμένο Σάββατο παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας.

Η έρευνα, που ανατέθηκε στην Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, παραγγέλθηκε προκειμένου να εξακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της «έκρηξης», της «διακεκριμένης φθοράς», της «φθοράς ξένης ιδιοκτησίας», της «διατάραξης οικιακής ειρήνης» κ.α.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας ζητά να πληροφορηθεί αν προκλήθηκαν ζημιές στο ΑΠΘ, ποια ήταν τα προληπτικά αστυνομικά μέτρα και ποια τα εσωτερικά μέτρα φύλαξης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου απ’ τα όργανα του.

Επιπλέον, να γίνει αξιοποίηση των μέσων της τεχνολογίας για τον προσδιορισμό των υπόπτων και εφόσον υπάρξουν ενδείξεις σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων να ληφθούν ανώμοτες καταθέσεις.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ομάδα άγνωστων ατόμων πέταξε αντικείμενα και βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς οι οποίοι έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης για να τους απωθήσουν.