Oμολογία Τσίπρα: “Οι φόροι εμποδίζουν τις επενδύσεις!”

Oμολογία Τσίπρα: “Οι φόροι εμποδίζουν τις επενδύσεις!”

Μύρισε “εκλογές” η ομιλία του πρωθυπουργού στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, καθώς, για πρώτη φορά,  ο Αλέξη Τσίπρας έβαλε στο “τραπέζι”… εξαγγελία για μειώσεις φόρων από το 2019.

“Υπάρχουν ακόμη προβλήματα και δυσκολίες που καλούμαστε συλλογικά να υπερβούμε”, τόνισε ο κ. Τσίπρας. “Ένα από αυτά είναι και η υψηλή φορολόγηση.»

Ο πρωθυπουργός, επιχειρώντας να μεταφέρει στο εξωτερικό την ευθύνη για τους φόρους στο εσωτερικό, χαρακτήρισε την υπερφορολόγηση “δύσκολη πολιτική απόφαση” που ελήφθη “κάτω από το πιεστικό βάρος των έκτακτων συνθηκών που βρέθηκε η χώρα” και πρόσθεσε: “Η έξοδος από τη κρίση θα επιτρέψει και πάλι τη μείωση των συντελεστών. Αυτό θα γίνει άμεσα και προβλέπεται ήδη στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, το 2019.”