Προειδοποίηση Σύψα για τη Θεσσαλονίκη: «Φλερτάρει» με το κόκκινο

Προειδοποίηση Σύψα για τη Θεσσαλονίκη: «Φλερτάρει» με το κόκκινο

Μιλώντας στον Ant1, προειδοποίησε ότι ο ιός επελαύνει σε όλη τη χώρα σημειώνοντας πως «πρέπει να ληφθούν άμεσα, ακαριαία και έντονα μέτρα. Δεν πρέπει να το αφήσουμε άλλο» και ειδικά για την Θεσσαλονίκη δήλωσε ότι «φλερτάρει» με το κόκκινο, τόνισε σήμερα ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Νίκος Σύψας.

Σημειώνεται πως στη Θεσσαλονίκη θα μεταβούν αύριο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ πάντως τα ενεργά κρούσματα διαμορφώνονται στην πόλη πλέον στα 774 με αύξηση 24,9%.

Σύμφωνα με τον κ. Σύψα «πλέον το ανησυχητικό είναι ότι έχουμε και κρούσματα και στα σχολεία, καθώς έχουν πάψει να είναι προστατευμένα από τον ιό».

«Εκτός από τα παραπάνω υπάρχει και το πρόβλημα της βρετανικής μετάλλαξης, που έχει διασπαρεί παντού στη χώρα, δημιουργώντας ένα ζοφερό τοπίο που δεν μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για την οικονομία, καθώς αυτό που προέχει είναι η προστασία της δημόσιας υγείας» συμπλήρωσε.

Ο καθηγητής σημείωσε ότι περιοχές της Αττικής όπως τα Πατήσια, η Κυψέλη και το κέντρο της Αθήνας παρουσιάζουν εκθετική αύξηση κρουσμάτων, τονίζοντας πως είναι εξαιρετικά επικίνδυνο αυτό που γίνεται.

Επανέλαβε πως όλα τα μέτρα παραμένουν πάνω στο τραπέζι των ειδικών, ενώ θα συζητηθεί το ενδεχόμενο να κλείσει κάποια δραστηριότητα.